Bursa’nın bitmeyen tüneli için çökme ikazı!

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve DSİ eski Bölge Müdürü Erdem Saker’in Doğancı Tüneli’yle ilgili sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın bitmeyen tüneli için çökme ikazı!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki gün, bu sütunlardan Bursa’nan Dağ ilçeleriyle bağlantısını sağlayan yolların durumunu ve tünel inşaatlarının hikâyesini gündeme getirmiştik.

Büyükorhan ilçesinin Durhasan Mahallesi sakinlerinin Bursa’daki bir düğünde traktör römorkunun arkasına yazdıkları mesajla, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve siyasilere, “Aşkımız Orhaneli yol gibi hiç bitmesin” diyerek anlamlı bir ironi yaptıklarını aktarmıştık.

O yazımız üzerine Bursa’da uzun yıllar DSİ Bölge Müdürlüğü yapmış ve Büyükşehir belediye başkanı olarak da kentimize hizmet veren Erdem Saker’den bir ileti aldık.

Eski başkan ve bölge müdürü Saker bakın, bugün ödeneksizlik ve çökmeler nedeniyle yıllardır tamamlanamayan Doğancı Tüneli’ne ilişkin neleri hatırlatmış:

“Bitirilemeyen Doğancı Tüneli’nden bahsetmişsin. Biz Doğancı Barajı’nı inşa ederken, yaptığımız zemin sondajlarına dayalı etütlerde, bugün açılmaya çalışılan tünel bölgesindeki zeminin çok zayıf olduğunu anlamış ve yolu barajın üzerine almıştık. Bu bir mühendislik çalışmasıydı ve de doğru bir mühendislik kararıydı. Şimdi bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu görüyorum.”

Yıllar önce zeminin durumun fark eden DSİ mühendisleri, yolu baraj gövdesi üstüne alırken, teknolojinin bu denli geliştiği bir dönemde, acaba Karayolları mühendisleri Doğancı Tüneli’ni projelendirirken zemin etüdünü unuttular mı?

Düşündürücü bir durum.

 

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X