Bursa’nın bu beldesine piyango vurabilir! Bakın ne için?

Bursa’nın yeni cezaevinin yeri için dağ ilçeleri adeta yarış halinde… Son yaşanan sıcak gelişmeyi Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın bu beldesine piyango vurabilir! Bakın ne için?

Aydın, yazısında şu bilgileri paylaştı:

Dün AK Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Turhan ile konuşurken, ilçeye yapılması talep edilen cezaevine ilişkin Ankara temaslarını da sorduk.

Bursa için planlanan ve Orhaneli’ye yapılacağı duyurulan 6-9 bin kişi kapasiteli yeni cezaevi kompleksinin bir bölümünün Büyükorhan’a yapılabileceğine ilişkin olumlu sinyaller aldıklarını, ardından da ilçeye gelen heyete alternatif yerler sunduklarını bildirdi.

Turhan, bu amaçla ilçeye 8 kilometre mesafedeki eski Kınık beldesinde 5 bin dönümlük bir alan ile Hemşeriler Mahallesi’nde 250 dönüm alanı ve Belpınar Yaylası’nı önerdiklerini, heyetin Kınık’ı beğendiğini, Belpınar’ın doğal yapısının bozulmaması gerektiğini vurguladıklarını anlattı.

Turhan, ilçeye muhtemelen açık cezaevinin düşünüldüğünü, bununla da bölgedeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinin beklendiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X