Bursa’nın bu bölgesi çok dertli! Bitmeyen projeler için sitem dolu sözler…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın dağ bölgesinden gelen mesajı köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu bölgesi çok dertli! Bitmeyen projeler için sitem dolu sözler…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bu aralar belediye başkanlarımız hizmet dönemlerinin sonlarına doğru yaptıkları projeleri basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna anlatma derdindeler. Toplu tanıtım törenleri ve medya ziyaretleriyle ilçelerine kazandırdıkları eserlerin son durumlarını anlatıyorlar.

Önceki gün buradan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan‘ın ilçeye kazandırdığı projelere değinmiş ,’Karacabey’e hizmet akmış’ diye başlığıyla kullanıma açılan yatırımları aktarmıştık.

Gerçekten, Özkan’ın da iddia ettiği gibi nüfusuna göre Karacabey istediği her hizmeti fazlasıyla almış. Bu ilçenin yenilenen altyapısı bile bundan sonra  gelecek tüm belediye başkanlarının başını ağrıtmayacaktır.

Aynı hizmeti diğer ilçelerimizin de aldığını biliyoruz. Fakat Orhaneli‘den eğitimci bir dostumuz bu makalemiz üzerine sitem dolu bir mesaj yollamış.

Okurumuz şunları göndermiş;

Sayın yazar, Orhaneli ve Büyükorhan köylülerine bir dokun bin ah işit. Önceki gün namaz çıkışında cami önünde biraz hasbihal ettik. Çok dertliler çok. Bizlere hizmet ulaşmıyor diyorlar. Bursa Orhaneli arasındaki tünel yedinci senesinde diyorlar. Hele hele, bölgenin dört gözle beklediği Gedikler sulama barajı 25 yıldır tamamlanamadı. Biz tüm seçimlerde iktidarda istikrar olsun dedik ama bizi hiç görmediler. Kim bize tercüman olacak kim bizim derdimizi dillendirecek kim kanayan yaraya merhem olacak diye ciddi manada serzenişteler. Bu konuyu il siyasetçilerine iletmeniz ricası ile. Ben de üzerime düşeni yapmış olayım.”

Okurumuzun dile getirdiği tünel konusu aslında Bursa’daki siyasetin de yakın takibinde. Bir şanssızlık mıdır nedir gidiyor. Bir türlü verilen tarihlerde bitirilemedi. Zemin kaynaklı sıkıntı projeyi sarkıttı. Şimdi çok az bir mesafenin kaldığı söyleniyor ama onun da yerel seçime kadar ışık görme törenine yetiştirileceği sanılıyor.

Merkezi hükümete bağlı kurumların kontrolündeki projelerde uzama var.

Bu bir gerçek.

Fakat Dağ ilçelerinin Büyükşehir Belediyesi‘nden aldığı hizmetler de görmezden gelinmemeli. Gerçekten, ilçelerin bugün için belki 100 yılına hitap edecek altyapıları komple yenilendi.

BUSKİ‘nin içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu şebekeleri, evsel atık transfer istasyonları, atıksu artırma tesisleri bu ilçelerimizin en az bir asırlık ihtiyacını karşılayacak ölçekte projelendirildi.

Göçle boşalan bu yerleşimlerin bugün için en önemli sorunu ana ulaşım ağı projelerinin bitirilememiş ve gecikmiş olması.

Onlar hızlandığında, siyaset kurumuna bu bölgeden daha az şikayet ve sitem gelecektir.

Bursa‘nın Ankara mahreçli projelerindeki bu sıkıntı çözülmeli.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X