Bursa’nın bu bölgesindeki TOKİ sakinleri dertli!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, İsabey TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlarını şikayetlerini köşesinde paylaştı…

Bursa’nın bu bölgesindeki TOKİ sakinleri dertli!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da TOKİ eli ile binlerce konut inşaa edildi, yeni yeni yerleşim alanları açıldı. Fakat bir kısmında sorunlar devam ediyor. Güvenlik başta geliyor. Önceki gün Yıldırım ilçemizdeki İsabey Konutları’nda oturan bir okurumuz arayıp bilgilendirdi.

İsabey TOKİ Konutları ile Yıldırım Et Kombinası arasındaki yol kenarlarının geceleri adeta açık meyhaneye döndüğünü, ışıklandırmanın olmadığı bu yolda araç içinde alkol alındığını, buradan geçmenin büyük tehlike oluşturduğunu anlattılar.

Aydınlatma görevi UEDAŞ’ın işi. Açık alanda, yol kenarlarında vatandaşı rahatsız eden alkol alanlara karşı da Yıldırım Jandarması müdahale etmeli. Onlarca ailenin oturduğu siteye ulaşım yolu aydınlatılmalı. Bunun bahanesi olmamalı. Siteye dolmuş ve minibüs de olmadığını öğrendik. Kent merkezinde kentin nimetlerinden yararlanamayan bir bölge. Büyükşehir Belediyesi talebi gündeme almalı.

Böyle şey olur mu?

UKOME bu sitenin taleplerini göz ardı etmemeli. Vatandaşın aracı yoksa Ankara Yolu’ndan buraya ulaşmak için elinden çantalarla yürümek zorunda.

TOKİ yaptığı her projeye bir de cami ve okul inşaa ediyor. Ne gariptir ki, camisi olan bu sitenin din görevlisi yokmuş. Bu sorunu da Yıldırım İlçe Müftülüğü çözmeli. Gelen ilk atamalardan buradaki camiye de bir görevlendirme yapmalı.

Site sakinlerinin taleplerini Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da dikkate alacaktır. Vatandaş yaşadıkları sıkıntıları en yakın buldukları belediyesine aktarıyorlar. Ulaşım sorununu da Büyükşehir Belediyesi halletmeli.

Bizden iletmesi. 5 yıl sonra oy için burada oturanların kapısını çaldığınızda çözülmemiş sorunlar size usulünce tekrar hatırlatılır, gereği de sandık yapılır.

HABERİ PAYLAŞ
4 adet yorum var

4 adet yorum var

  1. Gerçekten de Ayşe Hanım’ın bahsettiği gibi gelip görmeniz lazım Buradaki insanların Dar gelirli insanların Çilesini eziyetini muhattap bulamayışını kendi ellerinden geldiği kadar çözümlemeye çalışmalarına rağmen hiçbir şeyin düzgün olmadığını Anahtar teslimi bırakın zerre sağlam bir şey yok maalesef insanları da oyalıya oyalıya Kandıra Kandıra devam ediyorlar

  2. İyi günler toki’lerden bahsettiğiniz için Bundan daha beteri var mıdır diye düşünürken İnegöl 3 Etap Karalar TOKİ gelip görmenizi haber yapmanızı tavsiye ederim 70 gündür dairemizi teslim alamıyoruz bulunduğumuz blokta 4 dairede Hayat idame edilmiş bize teslim edilmeden önce evi 6 defa ilaçladık ve tahta kurusundan hala kurtulamadık evin bütün tesisatları patlak kırık dökük%80 Dairelerde su patlağı var berbat durumda duvarlardan pencerelerden su alıyor berbat durumda

  3. TOKİ konut üretirken beraberinde dert de üretiyor.
    Milli Emlaktan bu kuruma artniyetlerle arazi aktarımı yapılırken,ilgili belediyelerin kanuni hakkı olan paylar gasp ediliyor.
    Yazı daki gibi dertlere çözüm ise belediyelere yıkılıyor.
    Elektrik sağlayacak kurum saniyeler kurulurken hat,trafo ve diğer altyapıyı tamamlamaları.
    Allah vatandaşa kolaylık versin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X