Bursa’nın bu ilçesi için kırmızı alarm!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın depremle ilgili çarpıcı sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu ilçesi için kırmızı alarm!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geçmişte… AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe yönetiminde bulundu, İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 1 Kasım 2015’te milletvekili aday adayıydı. 2018 Ocak’taki kongrede seçildiği AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı görevinden 2018 Aralık ayında istifa edip Belediye Başkanı Aday Adayı oldu.

2019 Mart’ta da…

Sadi Kurtulan’ın yerine AK Parti Adayı olarak Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı seçildi. Cumhur İttifakı anlaşmasıyla Mustafakemalpaşa Adaylığı 31 Mart seçiminde MHP’ye bırakıldığı için görevinin sonuna geldi.

Mehmet Kanar…

Basın toplantısı için hazırlığa başlarken 5 yıllık dönemini anlatmak istemişti, siyasi koşullar değişince basınla vedalaşma toplantısına dönüştü.

Bu nedenle,…

Günün yoğunluğuna karşın Kanar’ın toplantısını seçtik.14 yıldır siyasetinin içinde olduğu, 5 yıl Belediye Başkanı olarak yönettiği Mustafakemalpaşa’nın değişimini üç maddede özetledi:

Bir…

“İlçenin 50 yıllık hayali altyapı sorununu kökten çözmek için kolları sıvadık. Kentin her yanını şantiyeye çevirip büyük oranda altyapıyı yeniledik, yüzde 30’u kaldı.”

İki…

“Bursa yüzölçümünün dörtte birini oluşturan Mustafakemalpaşa’nın ulaşım sorunu vardı. Otoyolla sona erdi, hızlı tren de gelecek.”

Üç…

“Mühendis gözüyle şehri planladık. Atıl durumdaki maden ocağını konut alanına dönüştürdük. Turizm alanlarını düzenleyip geliştirmek için girişimler yaptık.”

Bu noktada…

Kanar önemli bir noktaya dikkat çekerken, Mustafakemalpaşa için kırmızı alarm verdi:

“Bursa’nın deprem haritasında kırmızı boyalı bir tek yer var, o da Mustafakemalpaşa. Yani en riskli yer. Belediye binası altından bile diri fay hattı geçiyor.”

Arkasında miras gibi bir öneri bıraktı:

“Gelecek olan belediye başkanı, öncelikle kentsel dönüşüm yapmalı.”

Kendi bakışı şu:

“Devam etseydim, sağlam bölge bulup Mustafakemalpaşa’yı taşıyacak ve kent merkezini yıkacaktım.”

 

Kanar üzgün: Bir teşekkür edilebilirdi

Aslında… Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar veda toplantısında  duygusunu belli etmemeye özen gösterdi.

Fakat…

Değerlendirmelerinin sonunda bir soruya cevap verirken üzüntüsünü de ortaya koydu:

“Üzüldüğüm şu: Bir teşekkür edilebilirdi, ama edilmedi. Bunun dışında bir formüle açık değilim. Belediye Meclis Üyeliği ya da bağlantılı olarak Büyükşehir’de görev önerisi gelirse kabul etmeyeceğim.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X