Bursa’nın bu ilçesinde gençler çok şanslı…

Hayata geçirdikleri projelerde vatandaşların taleplerini öncelediklerini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, havuz, sinema, yaz spor okulu, kapalı oyun alanları ve yüzme havuzlarını gençlere ücretsiz olarak kullanıma açtıklarını ve eğitim hayatlarında her zaman desteklediklerini söyledi.

Bursa’nın bu ilçesinde gençler çok şanslı…

Hatice DAL
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Olay Medya’yı ziyaret etti. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile bir araya gelen Başkan Aydın, Yenişehir’in Kurtuluşunun 100. Yıl etkinliği ve 7. Uluslararası Altın Biber Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.

Halkın taleplerini ön planda tutan bir yönetim anlayışı uyguladıklarını belirten Aydın, “Kapımız herkese açık. 36 dönümlük Kozdere Çamlığı Mesire Alanı’nı hayata geçirdik. Çocukluğumdan beri gelen her belediye başkanı burayı yapacağını söylüyordu. Biz kiraladık, kamelyalar yaptık, ormancı masası, mescidi var. Semaver ve mangal ücretsiz. Benden sonra gelen belediye başkanı yandı. Çünkü bizde her şey ücretsiz” dedi.

“AMME HİZMETİ YAPIYORUZ”…

Amme hizmeti yaptıklarını ifade eden Aydın, “Düğün salonları haftanın 7 günü doldu. Hafta içi bin, hafta sonu ise 2 bin 500 TL. Vatandaşların parası ceplerinde kalıyor” diye konuştu. Gençler için havuz, sinema, yaz spor okulu, kapalı oyun alanları ve yüzme havuzlarını ücretsiz olarak kullanıma açtıklarını da dile getiren Başkan Aydın, “Bu yıl 600 çocuk kurslardan faydalandı. Milli Eğitim’le birlikte üniversite hazırlık kursları açtık. 2019 yılında Türkiye’de 7 kurs açılmış, 2 ay sonra 6’tısı kapanıyor. Şu an tek kursuz. 2018 yılında 41 öğrencimizin 39’u yerleşti. Geçen yıl kursa gelen 44 kişiden sadece 2’si yerleşemedi. Bu yıl ise 66 kayıtlı öğrencinin 56’sı iyi bölümlere yerleşti. Bu gençlere sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.

KURTULUŞUN. 100 YILI…
Haftada birgün Yenişehirli çocukları kendi programlarına dahil ederek, meslekleri yaşayarak öğrenmelerini sağladıklarını da kaydeden Aydın, “9-10-11-12’nci sınıflanın başkanlarını topladık ve taleplerini sorduk. Çocukların bizden çok makul istekleri oldu ve hemen yerine getirdik” dedi. Seçimden önce sunduğu 16 ana projeden 15’ini yılbaşı itibariyle bitirdiğini de kaydeden Başkan Aydın, “3-6 Eylük arasında çeşitli programlarla ilçemizin kurtuluşunu kutlayacağız. Yenişehir’in Kurtuluşunun 100. Yıl etkinliği ve 7. Uluslararası Altın Biber Festivali’ kapsamında 102 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Tüm vatandaşlarımız festivalimize davetli” şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X