Bursa’nın bu ilçesinde siyaset yarışı! Ağır suçlamalar ve 3 önemli proje…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki hızlanan siyaset yarışının detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu ilçesinde siyaset yarışı! Ağır suçlamalar ve 3 önemli proje…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Muhalefet ekonomik gidişatı da fırsat sayıp iktidarı erken seçime zorluyor. Fakat Cumhur İttifakı seçimlerin zamanında yapılmasında ısrarcı. Muhalefetin seçim çağrılarını onlar da reddediyor.

Genel siyasetteki yüksek tansiyon il ve ilçelere de yansımıyor değil.

Bursa‘nın güneyindeki en büyük ilçelerden Orhaneli‘nde de siyaset yarışı hızlanmış gibi.

Öyle ki, henüz yerel seçimi iki yıldan fazla bir zaman olmasına rağmen Orhaneli‘nde İYİ Parti ilçe teşkilatı yaptığı üyeler ve muhalefetle iktidar partisinin belediye başkanını ve ilçe başkanını rahatsız ediyor.

Dün memlekete geçerken Orhaneli‘ne uğrayıp, İYİ Parti İlçe Başkanı aynı zamanda İlçe Esnaf Odası Başkanı da olan Mümtaz Aslan‘ın bir çayını içtik. Başkan Aslan iktidar partisine yönelik ağır suçlamalarda bulunuyor.

Başkan Aslan görevdeki AK Parti‘nin Orhaneli‘yi teslim aldığı tarihte ilçe nüfusu 30 bin iken, şimdi bu rakamın 19 binlere kadar indiğini ileri sürüyor. Aslan, “Göreve gelirken ters göçü gerçekleştireceğiz demişlerdi ama aksine, Orhaneli’nden Bursa’ya göçü hızlandırarak sözlerini tuttular. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda gerçekten çok başarılılar” dedi.

İlçenin altyapısının yenilenmesinin iki yıl sürdüğünü ve bu sürede vatandaşın toz toprak yuttuğunu dile getiren Aslan eleştirlerine şöyle devam etti;

İlçenin altyapısı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a gidip yalvardılar, altyapıyı öyle yaptırabildiler. Orhaneli’ni samimiyet ve tevazuyla yöneteceğiz dediler, ortada ne samimiyet ne tevazu kaldı.”

Partisine her gün yeni üyeler kattıklarını anlatan Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü;

Biz geliyoruz, Allah nasip ederse iktidara geliyoruz. Memleketi iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemle, adil şekilde yöneteceğiz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Bu ülke iki yılda güneşli günlere kavuşacak.”

Çiftçinin çok zorda olduğunu ileri süren İYİ Parti Orhaneli İlçe Başkanı Mümtaz Aslan çiftçinin ve hayvan yetiştiricilerinin de artan gübre yem fiyatları yüzünden zorlandığını hatırlattı ve şunları söyledi;

Çiftçi perişan halde. 15 yılda yem ve gübreye 40’ya yakın zam geldi. Yemin çuvalı olmuş 250, un 390 lira. Çiftçi 700 liraya gübre alıp nasıl tarlasına atsın. Çiftçi tarlasına gübre atmaz hale geldi.”

Orhaneli‘nde sıkı muhalefet yapan İYİ Parti, yerel seçime kadar belli ki, dozu daha da yükseltecek.

Fakat şu da bir gerçek ki, Orhaneli‘nde Büyükşehir Belediyesi‘nin projeleri bir bir devreye giriyor.

 

Aykurt Büyükşehir’den üç projeyi daha kopardı

Orhaneli‘nde İYİ Parti‘nin muhalefeti sertleşirken iktidar partisi de boş durmuyor. AK Partili Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da ilçesine yeni projeler katmaya devam ediyor.

Önceki hafta kabul edilen Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı bütçesinden ilçesine üç büyük proje daha koparmayı başardı.

Göynükbelen Gençlik ve Doğal Yaşam Merkezi ile Orhaneli Kültür Merkezi, İtfaiye ile Yol İşleri binalarının yapımı 2022 bütçesinde kabul edildi.

Bu durumu büyük bir sevinçle paylaşan Başkan Aykurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile diyalog ve işbirliğinin meyvesini de ilçesi adına almış oldu.

Orhaneli‘ne hayırlı olmasını diliyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X