Bursa’nın bu ilçesinde sonuca etki edecek aday

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Harmacık ilçesinde yaşanan seçim yarışını kaleme aldı…

Bursa’nın bu ilçesinde sonuca etki edecek aday

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçimin elbette Bursa merkez kadar taşra ilçeleri sonuçları da önemli. Oralardan gelecek sonuçlar direkt Büyükşehir seçimlerini de ilgilendiriyor.

Dolayısıyla, partilerin büyükşehir adayları merkez kadar taşra ilçelerini de önemsiyorlar.

Bursa’nın güneyindeki Dağ ilçelerinden Harmancık’ta ilginç bir siyasi tablo var.

Burası zaman zaman sol belediye başkanları tarafından da yönetilmiş bir ilçe. Yeniden Refah Partisi’nin burada tanınan, bilinen, sevilen genç bir isim Ahmet Can’ı aday gösterdiğini görüyoruz.

Can’ın performansını CHP de yakından izliyor. Çünkü; Can’ın alacağı oyların AK Parti’ye gidecek reyleri azaltacağı ve aradan da kendilerinin sıyrılacaklarını düşünüyorlar. CHP burada eski ilçe başkanlarından Maden Mühendisi Haşim Ali Arıkan’ı aday gösterdi. AK Parti ise mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile devam kararı almıştı.

YRP Adayı Ahmet Can ilçe sakinlerine, tarım ve hayvancılığın gelişimi üzerine tesisleşme ve destekleme projeleri vaat ediyor.

Kuru kedi köpek maması tesisi, TMO alım noktası, modern et kombinası, hayvan borsası, kemik unu fabrikası, köylü pazarı, kadın kooperatifi, engelli derneği, TÜVTÜRK araç muayene istasyonu ve ilçe tarihi müzesi kulağa hoş gelen vaatler.

YRP adayı Can iddialı ve Harmancık’ta seçimi alabileceklerini düşünüyor.

31 Mart akşamı Harmancık’tan nasıl bir sonuç gelecek biz de merak ediyoruz.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X