Bursa’nın bu ilçesinden depremzedelere 150 daire!

Depremzedelerin afet bölgesinden kaçışı sürüyor… Bursa’da da depremzedeler için önemli bir hazırlık var… Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın kaleme aldı…

Bursa’nın bu ilçesinden depremzedelere 150 daire!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin başına gelmiş en büyük afetlerden biri olan Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için devlet millet seferber olmuş durumda. Bir haftada 25 bini aşan insanımızı kaybettik. Halen enkazlardan canlı çıkarabilmenin umudu var. Yerli ve yabacı ekipler dün de gün boyu, gece boyu arama kurtarma çalışmaları yürüttüler.

Bir yandan da depremzedenin geçici barınma ve iaşeleri için ülkemizde olağanüstü bir seferberlik var. Geçici çadırlar kuruluyor, konteyner kentler oluşturuluyor. İllerimizden adeta yardım yağıyor. Halkımız 10 ildeki acıyı hafifletebilmek, yaralara merhem olabilmek için tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi elinde ne var ne yok depremzedelere yolluyor. Koca koca kimi dev şirketler, varlıklı aileler, kılını kıpırdatmazken, Erzurum’daki yaşlı bir nine beslediği danasını satıp depremzedeler için AFAD’a bağışlıyor.

Böylesi göz yaşartan çok dayanışma örnekleri var.

Orhaneli ilçemizden de buna güzel bir katkı yapılacak. İlçedeki TKİ’ye ait eski kömür lojmanları boşaltılmış ve atıl durumda idi. Mülkiyeti EÜAŞ’a bağlı Ovaakça Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne ait Orhaneli lojmanlarının depremzedelere tahsisi için harekete geçildi.

AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, Belediye Başkanı Ali Aykurt ile kaymakamın girişimleri netice verdi. 150 lojmanın doğalgaz dönüşümü sağlanıp kısa sürede deprem bölgesinden gelen ailelere tahsis edilecek.

Dün AK Parti İlçe Başkanı Turhan ile konuştuk. Dönüşüm ve eksiklerin tamamlanması işinin Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santral Müdürlüğü ile vatandaşların katkılarıyla 15-20 gün içinde bitirileceğini söyledi.

Depremde büyük bir acı yaşayan ailelere ilçe olarak destek vereceklerini söyleyen Başkan Turhan, bu konudaki taleplerine olumlu yaklaşan  EÜAŞ yöneticilerine teşekkür etti.

O lojmanları biliyoruz. Çok sayıda tanıdık ve yakınımız burada kalmıştı. Deprem bölgesinden gelecek afetzedeler için buralar gerçekten biçilmiş bir kaftan. Şimdi daha daha önce kömürle ısınan o lojmanlar doğalgaz dönüşümü sağlandıktan sonra 150 afetzede aileye sıcak bir barınak olacak. Bu konuda çaba gösteren yöneticileri tebrik ediyoruz.

Orhaneli’den yaraları sarmaya böylesi güzel bir katkı daha sağlanmış olacak.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X