Bursa’nın bu ilçesinden güzel haber! Her ay 800 lira hesaplarında…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde üniversite öğrencileri için yapılan katkıyı kaleme aldı…

Bursa’nın bu ilçesinden güzel haber! Her ay 800 lira hesaplarında…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Üniversitelerde yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Çeşitli kurum kuruluş, vakıf ve STK’ların öğrenci destek bursları için kabul ve değerlendirme süreci de devam ediyor.

İlimizin güneyindeki Büyükorhan ilçemizden üniversite kazanan öğrenciler için güzel bir haber geldi.

Bu ilçede faaliyet gösteren Büyükorhan Gençlik Derneği BÜGED, ilçe doğumlu öğrenci kardeşleri için başlattıkları burs kampanyasını bu yıl da yinelemiş.

İlçede BÜGED’e başvuran, 4 yıllık üniversite kazanmış 70 öğrenciye aylık 800’er lira burs vereceklerini ilan ettiler. Listelerini açıklayıp, başvuranların hesaplarına yatırmaya başladılar.

Büyükorhanlı gençler kardeşlerine bu dönem 8 ay boyunca 800’er lira burs desteği vermiş olacaklar.

Peki, BÜGED bunu hangi kaynakla yapıyor?

Derneğin geleneksel hale getirdiği futbol turnuvasından elde edilen gelirin tümü öğrenci bursları için kullanılıyor. Turnuva ise sponsorlar desteği ile tamamlanıyor.

BÜGED Başkanı Emrah Seyrek, Türkiye’nin dört bir yanından iyi üniversiteler yerleşen ilçe doğumlu kardeşlerine 8 ay boyunca verecekleri burs desteği için kaynaklarının da hazır olduğunu söyledi.

Büyükorhan, Bursa’nın gelişmişlik yönünden Türkiye’nin en alt sıralarda yer alan ilçelerinden biri.

Dolayısıyla, buranın diğer ilçelerle açılmış olan gelişmişlik makasının kapatılması için eğitime ağırlık vermesi, çocukların desteklenmesi gerekiyor.

BÜGED bu iş için kolları sıvamış.

Onların sadece üniversite öğrencilerine değil, ortaöğretim öğrencilerine dönük faaliyetlerini de hatırlıyoruz.

Eğitim için oluşturulan bu birlikteliği biz de alkışlıyoruz.

Bursa’nın en uzak ve sosyo-ekonomik yönden en gelişmemiş ilçelerinden birinin gençleri üniversite okuyacak kardeşleri için tek yürek olmuşlar.

70 gence 8 ay boyunca harçlık gönderecekler.

Büyükorhan’ın gençleri bize göre büyük bir ödülü hak ediyorlar.

Buradan, BÜGED’i Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, ayın vatandaşı, kurumu ödülü için şimdiden aday gösterdiğimizi de vurgulamak isteriz.

Eğitim için ayrılan en ufak bir kaynak bize göre geleceğe yapılmış büyük bir yatırımdır. Kaldık ki, BÜGED 8 ay boyunca öğrencilere toplamda yarım milyon liraya yakın bir burs ödemesi yapacak.

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olacak Büyükorhanlı gençlerin de işe atıldıklarında, doğup büyüdükleri ilçelerine ve çocuklarına vefa borçlarına ödeyeceklerini düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X