Bursa’nın bu ilçesine 7 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Gemlik’te dün saat 15.14’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, 5 yıldır aynı fay hattının çok hareketli olduğunu söyledi…

Bursa’nın bu ilçesine 7 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Ulaş GİRGİN

Gemlik’te dün saat 15.14’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10.86 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem ilçede paniğe yol açarken, kent merkezinde de hissedildi.

Gemlik’te sıklıkla yaşanan depremlerin ardından konu ile ilgili bölge özelinde açıklama yapan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, 5 yıldır aynı fay hattının çok hareketli olduğunu vurguladı.

Er, “Yaklaşık 500 yıldır yaşanan suskunluk nedeniyle o bölgede enerji birikimi var. Dolayısıyla zaman zaman da bu enerji açığa çıkıyor. Depremin meydana geldiği Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın orta kolu en riskli bölgelerden biri. Bu bölgenin 7 büyüklüğüne yakın deprem üretme potansiyeli var. Bölgede depremler kaçınılmaz fakat asıl önemli olan bizim hazırlığımız. 7’nin üzerindeki bir depreme Bursa’nın hazırlanması gerekiyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X