Bursa’nın bu ilçesine dev tesis! Başkan Deniz Dalgıç açıkladı; bakın nereye yapılacak?

CHP Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, olay.com.tr’nin “Bursa’nın Geleceği” programında seçim sonuçlarını ve yeni projelerini açıkladı…

Bursa’nın bu ilçesine dev tesis! Başkan Deniz Dalgıç açıkladı; bakın nereye yapılacak?

Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

CHP Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, olay.com.tr’nin “Bursa’nın Geleceği” programında Melis Evcimen’in sorularını yanıtladı…

Mudanya’da yeni dönemde anlayışında değişeceğinin altını çizen CHP Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Her işi başkasından beklemeyen her işin ucundan kendi tutan  ve kendi hemşerisini dinleyen bir başkan olacak halımızın karşısında öyle bir yönetim anlayışı izleyeceğiz” dedi.

“MUDANYA’YI DÜNYA ÇAPINDA TANITICAZ”

Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nde çalışanlara talimat verdiklerini açıklayan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Daha önce sıkıntılı olan Gençlik Merkezi, Dernekler Yerleşkesi, Cemevi, spor alanları, kapalı pazar yeri gibi konulara el attık… Elbette ekonomik zorluklarımız var. Türkiye’de birçok belediyenin yaşadığı ekonomik zorluğu bizde yaşıyoruz bütçelemeler gerçekçi değil ama sorunları çözeceğiz. Bugüne kadar finansal modeliyle yönetilmemiş belediyemiz. Biz burayı dönüştürerek bambaşka bir Mudanya’yı dünya çapında bir Mudanya UNESCO miras listesine girmiş bir Trilye yapmak istiyorsak biz kendi hesabımızı kitabımızı yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 “CHP’DEKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN PRİM YAPTIĞINI GÖRDÜK”

Türkiye genelinde CHP’nin seçim sonuçlarını değerlendiren, Dalgıç, ” Bence çok partili hayata geçtikten sonraki en önemli seçim başarısıdır. Seçim başarısının arkasında CHP’ndeki dönüşümün sadece bir vaat değil gerçek olduğu ortaya çıktı… Ankara’da belediye başkanları çalıştayı vardı. Sizinle bir istatistik paylaşmak istiyorum; Mevcut belediye başkanlarının yeniden seçilme oranı yüzde 72. Yeni gösterilen belediye başkanlarının seçilme oranı ise yüzde 84 değişimin dönüşümün prim yaptığını gösteriyor ve ilk kez belediye başkanı olanların oranı çok yüksek. Vaatlerin karşılık bulmasıyla insanımızın isteklerine karşılık verecek şekilde hareket ettik ve nitelikli adaylar koyduk” dedi.

TRİLYE’YE BİR ARITMA TESİSİ DÜŞÜNÜYORUZ

Trilye’yi UNESCO miras listesine sokmak istediklerini vurgulayan Dalgıç, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile hemen çalışmalara başladık ve Trilye’ye bir arıtma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Turizmin beşiği haline getirmek istiyoruz çok kıymetli bir yer. Bu kadar turistin geleceği bir yerin arıtma tesisine ihtiyaç duyulacak. Atıkları denize veremeyiz, denizlerimizi de temiz hale getirip ve mümkünse mavi bayraklı hale getirmek istiyoruz. Arıtma tesisinin yapılacağı yerin henüz kesinleşmediğini ancak düşündükleri lojistik olarak uygun gördükleri yeri açıklayan Dalgıç, “Trilye’de ki futbol sahası her açıdan uygun… Başkan Bozbey ile de konuştuk. Alternatif alan yaratamıyorsak futbol sahasının olduğu yere arıtma tesisini yaparız. Futbol sahası içinde başka bir yer ararız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X