Bursa’nın bu ilçesini dolu vurdu

Bursa’da, Meteoroloji’nin yaptığı, ‘sarı’ kodlu uyarının ardından, Yenişehir ilçesinde dolu yağdı. Yağışlar özellikle ekili alanları olumsuz etkiledi.

Bursa’nın bu ilçesini dolu vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı son tahmin raporunda Bursa için ‘sarı’ kodlu uyarı verildi. Sağanak beklenen Bursa’nın Yenişehir ilçesinde başlayan dolu, yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçe merkezindeki halkın otobüs durakları ile iş yerlerine sığındığı dolu yağışı bir süre sonra yerini yağmura bıraktı. Dolu ve sağanak özellikle ekili arazilerde zarara yol açtı.

Bursa Valiliği’nin ‘sarı kodlu uyarıda bulunduğu yağışların, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Kestel, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Yenişehir, İznik, Orhangazi ve İnegöl’de de etkili olması bekleniyor.

Yağışların 24 Mayıs saat 06.00’ya kadar devam edeceği, metrekareye de 21-50 kilogram yağış düşmesinin beklendiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X