Bursa’nın bu köylerine yıllar sonra gelen büyük müjde!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’ın ilçedeki kırsal mahallelerle ilgili verdiği müjdeyi köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu köylerine yıllar sonra gelen büyük müjde!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şüphesiz, Bursa karbonmonoksit zehirlenmelerinde çok bedel ödemiş bir kent. Lodoslu havalarda kalori ve kalitesi düşük yerli kömür kullanan hanelerde soba zehirlenmeleri sonucu çok hemşerimizi kaybettik. Doğalgazın Bursa’ya gelmesi ise kolay olmadı.

İyi hatırlıyoruz.

90’ların başında DYP’li Büyükşehir Belediye başkanı merhum Teoman Özalp’in bu konuda BOTAŞ ile çok görüşmesi, çabası olmuştu. Özalp ve arkadaşları gazın yaygınlaşması gecikince kenti hava kirliliğinden kurtarmak için Güney Afrika’dan kömür ithal etmek zorunda kalmışlardı.

Doğalgaz Bursa ile geç de olsa buluştu ama ilçelere ulaşması zaman aldı. Hele hele, Dağ ilçelerine daha bir kaç yıl evvel doğalgaz götürülebildi. Ulaştı ulaşmasına ama sadece ilçe merkezleri ile sınırlı kaldı.

Şimdi görüyoruz ki, Dağ ilçelerinin kırsal mahallelerine de doğalgaz götürmek için çabalar var.

Müjdeyi Harmancık’ın AK Partili Belediye Başkanı ve başkan adayı Yılmaz Ataş vermiş.

Başkan Ataş, sosyal medya hesaplarından, BURSAGAZ yetkilileriyle yaptıkları görüşme sonrası ilçe merkezinden sonra kırsal mahallelere (köylere) de gaz götürme sözü aldıklarını duyurmuş.

Dağ ilçelerine yapılan yatırıma, ‘külliyen zarar’ gözüyle bakan BURSAGAZ’ın sözünde durup durmayacağını seçim sonrası anlarız.

Fakat, yine de kırsal mahallelere gaz verme düşüncesi sevindirici bir gelişme. Yaşlı nüfusun artık soba yakacak gücü de kalmadı.

İsabetli bir müjde olmuş.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X