Bursa’nın bu köyündeki ağaçları kim kesiyor? Vatandaştan o kuruma tepki var…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Harmancık ilçesine bağlı Gökçeler Mahallesi’nin isyanını köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu köyündeki ağaçları kim kesiyor? Vatandaştan o kuruma tepki var…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Evet, devlete para gerek ama bu amaçla yurdumuzun dağlarındaki ağaçları kesip, satmak, yüzyılda oluşabilecek yeşil dokumuzu yok etmek de gerekmez.

Türkiye’de akıl sır erdiremediğimiz kurumlardan biri de Orman İşletmesi’dir.

Bu kurumdan millet nedense çok korkar, çekinir. Oysa, millet ormanı koruyup kolluyor. Her yerde olduğu gibi, ormanlarda da yasadışı işe bulaşanları savunacak değiliz.

İşletmelere atanan kimi yöneticiler bazı yerleşimlerde adeta, ‘Ali kıran baş kesen’ edasındalar. Sanki, alçak dağlar onların eseri.

Elektronik postamıza ilin güneyindeki Harmancık ilçemizin Gökçeler Mahallesi’nden bir mesaj düştü.

Vatandaş merasından, hayvan otlattığı ormanların ağaçlarının kesilmesini istemiyor.

Gökçeler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Nadir Yılmaz Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bu amaçla bir dilekçe vermiş, “Kesimi iptal edin” çağrısında bulunmuş.

Bursa Orman Bölge Müdürümüz bölgeye gidip duruma el koymalı.

Kırsal mahallelerin yakın çevresinden, su kaynaklarının hemen üstünden, mera, otlak yakınlarında ağaç kesmek mühendislik marifeti değildir.

Bunun, ilçenin başka mahallelerinde de yapıldığı bilgileri var.

Örneğin;

Orman yetkilileri, İshaklar Mahallesi’nde, ilçenin 8-10 gurup köyünün su kaynağının hemen üstündeki ağaçları da kestirmişler.

Kaynağın başındaki ağaçlar kesilirse o su da dinmez mi?

Bu bölge zaten Bursa’nın güneyinde, sürekli göç veren az nüfuslu yerleşimlerden biri.

Ağaçları keserseniz, kente göçü Orman İşletmesi olarak siz de tetiklemiş ve kırsaldaki nüfusu daha da boşaltmış olursunuz.

Bilmem anlatabildik mi?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
3 adet yorum var

3 adet yorum var

  1. Ormanları gençleştirme adı altında orman katliamı yapılıyor.her yıl aynı orman kesilmez.Osmangazi de bulunan köyümüzde heryil çam ormanları katlediliyor
    Fakat bunuda orman gecclestirme adı altında yapılıyor

  2. Bende o bölgenin insanıyım, her şeyden önce bu bölge insanı doğa ile bütünleşmiş insanlar. Bütün siyasi, ekonomik sıkıntılara rağmen, Onları orada tutan şey doğadır. Maalesef Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kıyım var ormanlarımızda. Orman Bölgeye sorulduğunda cevapları “Bir şey yapamayız, emir büyük yerden” deyip kestiriyorlar… Eskiden kesimler yapılırken, daha çok seyreltme ile yaşlı ağaçlar kesilirdi. Şimdi ise düz kesim yöntemi ağırlıkta. O bölgeye gittiğinizde artık bir çok tepeyi ağaçsız, tamamen tıraşlanmış halde görürsünüz. Ve bu durmuyor hala da devam ediyor. Tıpkı Gökçeler gibi, Delicegüney – Ilıcaksu ve diğer köylerimizde (Mahallelerimizde) de bir çok kesim yapıldı. VE DURMUYORLAR NEFESİMİZİ KESMEYE DEVAM EDİYORLAR…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X