Bursa’nın bu mahallelerinde çifte sevinç

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, Osmangazi’nin 3 büyük mahallesinde yaşanan çifte sevinci aktardı.

Bursa’nın bu mahallelerinde çifte sevinç

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçimlerle Bursa’daki belediyeler el değiştirdi. CHP ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da büyük başarı elde etti.

Kentin merkezindeki en büyük ilçeyi de alarak Nilüfer ile birlikte Bursa nüfusunun büyük bölümünün oturduğu iki metropol ilçe ile Büyükşehir Belediyesi’ni de kazandı.

Kazanan sadece CHP’liler değildi.

Osmangazi’de güçlü bir nüfus ve seçmen kitlesi bulunan kentin güneyindeki Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçesi sakinleri de bu dönem Osmangazi’ye kendilerinden bir isim istedi. O talebe iktidar partisi kulak tıkayınca, adaylığı bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Bursa mitinginde erkenden ilan edilen Erkan Aydın hemşerilerinin de tercih ettiği isim oldu.

Aydın’a Dağ yöresinin Osmangazi’de oturan sakinlerinden de büyük destek verildi. Hatta, bunların içinde AK Partililerin olduğu da biliniyor.

Erkan Aydın ile birlikte Dağlılar Osmangazi’deki 3 büyük mahalle muhtarlığını da kazandılar.

Dağ ilçeleri doğumlu, Soğanlı’da Zeynep Yıldırım, Alemdar’da İlyas Tırmık, Sırameşeler’de Hatice Yanar muhtar seçildiler. Üç muhtarın da şanslı olduklarını düşünüyoruz. Zira bağlı oldukları ve hizmet için kapısını çalacakları belediye başkanları da hemşerileri.

Bu açıdan Dağlılar, Osmangazi’deki Demiryolualtında adeta çifte seçim sevinci yaşıyorlar.

Diğer yandan;

Çirişhane’nin bölge doğumlu efsane muhtarı Abdil Durmuş ise seçimi kaybetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X