Bursa’nın büyük firması YB Holding’in yeni markası Rotor’a tam not

YB Holding’in gelecek 100 yıla damgasını vuracak teknolojiler geliştirme hedefiyle kurduğu Rotor, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Dijitalpark Teknokent Ataşehir Yerleşkesi Açılış Töreni’nde, aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, akademisyen, teknoloji geliştiricilerin de bulunduğu gruba sunum yaptı ve inovasyon farkıyla tam not aldı.

Bursa’nın büyük firması YB Holding’in yeni markası Rotor’a tam not

Medeniyet tarihinin yeni geleceği, iş, mobilite ve üretimde; yeni nesil elektrik motorları ile şekillenecek. Daha verimli, enerji tasarrufunu maksimum düzeye çıkaran, ısınma problemini ortadan kaldıran, çok daha güçlü elektrik motorları. YB Holding’in teknoloji geliştirme iştiraki olan Rotor da, tüm dünyada dengeleri değiştirecek bir motor teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Oluksuz sargı yapısı, mıknatıs dizilimi ve bobinaj tekniği ile emsallerinden çok farklı üstün özelliklere sahip olan Rotor, gerçek bir inovasyon ürünü ve uzay teknolojisinin özelliklerine sahip. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Dijitalpark Teknokent Ataşehir Yerleşkesi Açılış Töreni’nde, özel bir davetli topluluğuna sunum yapan Rotor mühendisleri, tüm dikkatleri üzerinde topladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, fikirlerin girişimciliğin toprağa ekilen tohumları gibi olduğunu, bu tohumların doğru teknoloji ve inovasyon ikliminde elverişli girişimcilik ekosistemiyle buluştuğunda, can suyu yatırımlarla sulandığında, ekonomik büyümenin ve toplumsal refahın bereketli bahçesine dönüştüğünü söyledi.

Kacır, “Bu anlayışla daha güçlü, daha büyük, daha müreffeh ve tam bağımsız bir Türkiye’yi inşa ederken kurduğumuz teknoparklar, kuluçka merkezleri, TEKMER gibi yapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini mümkün kılacak teknoloji ve inovasyon altyapımızı büyütüyor ve güçlendiriyoruz.” diye konuştu.

Rotor’u bir global şirket olma hedefiyle kurduklarının altını çizen YB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bakgör, “Oldukça heyecanlıyız. Bugün aralarında teknoloji geliştiriciler ve akademisyenlerin de olduğu bir gruba sunum yaptık. Hedefimiz, elektrik motorlarında çok önemli bir değişimin miladı haline gelecek Rotor’un ArGe çalışmasını, 2 yıl içinde üretime dönüştürmek. Bu sayede ülkemize ciddi bir katmadeğer ve aynı zamanda yerli ve milli sanayimize de katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X