Murat GÜNAY
Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER
Örnek Yemek Sanayi ise günlük 24.000 kişilik yemek yapıyor ve bunun 18.000’i taşıma, 6.000’i yerinde üretim olarak planlanmış durumda. Bursa merkez ve çevre illerimizde de hizmet götürülen noktalar var.
Örnek Yemek’te şu anda 310 çalışan var ve her gün 230 noktaya ulaşılıyor. Köklü markanın yöneticisi Abidin Şakir Özen ayrıntılı bilgiler verdi.
Sayın Abidin Şakir Özen, istikrarın Bursalı markalarından biri olan Abidin Usta, Osmanlı mutfağının şaheserlerini değişmeyen lezzetiyle yemekseverlere sunmaya devam ediyor. Bu sabır ve istikrar neye bağlı?
İşimizi sevmemize ve her sabah aynı inançla işe gelmemize bağlı bence. Kurucumuz Abidin Özen’in esnaflıktan gelip büyük bir şirkete dönüştürdüğü markamızın Bursa’da ürün ve hizmet üretmesinden dolayı ayrıca mutluyuz. Abidin Usta’nın faaliyet alanına baktığınızda, Osmanlı Mutfağı yemeklerini istikrarlı biçimde aynı lezzette üreten ve sunan bir işletme görürüz. 50 yılı aşkın süredir bu manada hizmet eden firma sayısı günden güne azalıyor ama biz sabırla ve ilk günkü şevkle işimize devam ediyoruz. Her gün 45-50 çeşit yemek çıkaran ve bunu birden fazla şubede başaran bir Bursa markası olarak gururluyuz.
Sürdürülebilirlik aynı zamanda yeni işyerleri açmak anlamına da geliyor. Bu anlamda 2024 yılı için bir girişiminiz olacak mı?
Abidin Usta markası 5 tane lokasyonda devam ediyor. Biz yeni bir restoran ile bu sayıyı 6’ya çıkarmaya karar verdik. Uludağ Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan ve Görükle şubemiz diyeceğimiz yeni bir oluşumun içindeyiz. İlk şubemiz 1967’de Tuz Pazarı’nda açılmıştı. 2012 yılında Kestel şubemizi açtık. Sonrasında Podyumpark alışveriş ve Yaşam Merkezi içindeki Ekspres şubemizi devreye aldık. 2021’de pandemi sonrası, Fomara şubemizi, yer değişikliği yaparak İstanbul Yolu’na Matlı Plaza altına taşıdık. Akabinde Parkur AVM’den bir teklif aldık ve orada da bir restoran açtık. Markamıza olan ilgi ve teveccüh bununla kalmadı ve en son olarak tamamen restoran konseptiyle inşa ettiğimiz modern ve şık bir şubeyi Uludağ Üniversite Kampüsü içinde devreye alacağız. Üniversite kampüsünde hızlı düşünen, hızlı tüketen öğrenci ve öğretim görevlisi kitlesi var. Bu kitleye geleneksel Osmanlı Mutfağı yemeklerimizi sunabilmek bizler için ayrıca gurur verici olacak.
Abidin Usta restoranlarının yanı sıra şirketler grubunuzda toplu yemek üretim tesisleri ve devam eden bir yemek üretimi çalışmanız var. Bundan da söz edebilir misiniz?
Örnek Yemek Sanayi şirketimiz taşıma ve yerinde üretim yaparak fabrikalara ve kalabalık işyerlerine hizmet sunuyoruz. Aynı zamanda toplu organizasyonlara ‘Catering’ hizmetleri de sunuyoruz. Şu anda Örnek Yemek’te günlük 24.000 kişilik yemek yapıyoruz. Bunun 18.000’i taşıma, 6.000’i yerinde üretim olarak planlanmıştır. Bursa merkez ve çevre illerimizde de hizmet götürdüğümüz noktalar var. Örnek Yemek’te şu anda 310 çalışanımız var ve her gün 230 noktaya ulaşıyoruz.
“Sürdürülebilirlik ve Mutfak Akademi”
“Bursa geleneklerine ve ahilik kültürüne bağlı bir şehirdir. Bizler de bu kültürle yetiştiğimiz için Bursa’da olmak bizi hem zihinsel anlamda hem de ticari anlamda büyüttü diyebiliriz. Dürüstçe ve temiz çalıştığınız sürece başarısız olmanız pek mümkün değil. Bursa’yı seviyoruz çünkü Bursa’da emeğimizin karşılığını alabileceğimizi biliyoruz. Elbette bu sevgi sözde kalmadı ve kentimize birçok yatırım yaptık. Aynı zamanda şehrin dinamiklerine de katkıda bulunmak istedik. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Bursa’daki tüm sektörlere inanılmaz yatırımlar yaptı. Bu önemli yatırımlardan biri de “Mutfak Akademi” idi.…