Bursa’nın değerleri evrensel değer oluyor

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 22 Haziran Unesco Dünya Mirası Bursa Günü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda “Kültürel Rotalar İçerisinde Unesco Dünya Mirası Kentler” paneli düzenlendi.

Bursa’nın değerleri evrensel değer oluyor

Panelin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anadolu topraklarının ve Bursa’nın, yüzyıllar boyunca birçok kültürün buluşma noktası olduğunu, Bursa tüm renkleriyle birlikte tüm coğrafyalarla bağlantısı olan bir tarih başkenti kimliğinin bulunduğunu söyledi.

Bursa, artık bir ecdat yadigarı değil, evrensel değer olduğunu altını çizen Başkan Recep Altepe, “Bizlere de bu yönde çalışmalar yapmak düşüyor. Eskiden beri Bursa bu yönde çalışmalar yapıyor. Daha ileriye de götürmüş olacağız. 2000’de Tarihi Kentler Birliği Bursa’da kuruldu. Ondan sonra yapılan çalışmalara da önderlik etti. 23 senedir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesiyim. Kültürel miras üzerinde çalışmalarımız vardı. Belediye başkanlarına hazırlık olsun diye çıkartmıştık. Sonunda belediye başkanı olduk. Göreve gelince elimizde hazır envanter vardı ve zaman kaybetmeden göreve başladık. Bursa’nın çalışmaları içerisinde her zaman olduk. Bursa’dan gelmiş geçmiş tüm medeniyetlere ait eserlerini tek tek ayağı kaldırıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X