Bursa’nın dev meydanı için yeni plan!

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi Meydanı’nın kamulaştırma ve inşaat maliyetleriyle 600-700 milyon liraya mal olduğunu belirterek, “Bu meydanı 52 hafta yaşayan bir meydana dönüştüreceğiz” dedi.

Bursa’nın dev meydanı için yeni plan!

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi Meydanı’nın kamulaştırma ve inşaat maliyetleriyle 600-700 milyon liraya mal olduğunu açıklayıp, “Bu meydanı 52 hafta yaşayan bir meydana dönüştüreceğiz” dedi…

Basın mensuplarına yaptığı değerlendirme toplantısında, belediye devraldıklarında bir miyar lira civarında borcu olduğunu gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Geçen ay 60 milyon, bu ay 70 milyon lirasını ödedik. Neticede çevrilebilir bir borç. Meydandan kaynaklı kredilerle uzun vadeli de bir borç. Bütçemiz 3,5 milyar lira olduğu düşünülürse çevrilebilir bir borç. Kasada para falan bulmadık. Bunun edebiyatını da yapmadık. Burası devletin bir kurumu. Devlete yapılmış binalar. Meydan’da ağırlıklı olarak 4 kat otopark var. Sorgulanması gereken 4 kat otopark. Otopark elbette lazım. Ama 2 bin araçlık otoparkın sorgulanması lazım. Yanınızda 250 dükkanlı AVM 330 araçlı otopark var. Burada 8 dükkan var, 2 bin araçlık otopark var. Onların yöneticileri geldiğinde sordum 330 araçlı otopark doluyor mu? Hafta sonları doluyor dediler.”

YIKACAK HALİMİZ YOK

“Yıkacak halimiz yok. Biz bir an önce burayı hayata geçirmeliyiz. 1 Haziran’da müteahhit bize teslim ederse 8 dükkan da hizmet etmeye başlayacak. Biz meydanı 12 ay, 52 hafta etkinliklerle şenlendireceğiz. Okulların kapanacağı hafta öğrenciler kermes yapacaklar. Konserleri bu alanda yapacağız. Osmangazi’nin bütünleşmesini sağlayacak etkinlikleri yıl boyunca burada gerçekleştireceğiz. Meydanın ikinci bölümde iki binanı kamulaştırılmasıyla ilgili sorunlar var. Bunlar da yıkılıp çok fazla binaya boğmadan, daha yeşil alanın ağırlıkta olacağı, bir yarışmayla kültür merkezi, etkinlik alanı gibi bir bina yapılması gibi planlama yapıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X