Bursa’nın dev projelerle kabuk değiştiren ilçesi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki izlenimlerini ve Belediye Başkanı Ali Aykurt’un sözlerini bugünkü köşesinde taşıdı…

Bursa’nın dev projelerle kabuk değiştiren ilçesi!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün tüm gün Orhaneli’deydik. Orhaneli, Bursa’nın güneyindeki 4 ilçenin en büyüğü. Bir bakıma  bağrından kopan diğer 3 ilçenin de ağabeyi konumunda.
Orhaneli’nin AK Partili Belediye Başkanı Ali Aykurt‘un davetlisi olarak Bursa‘nın bu şirin ilçesini dolaştık.
Gerçekten, kentin güneyinde güzel işlerin yapıldığını gidip yerinde gördük.
Program ilçenin meşhur Sadağı Kanyonu‘ndaki Başkan Aykurt’un 3 yıllık bilgilendirme brifingi ile başladı.
Aykurt, ilçesinin tek, ‘köylü’ belediye başkanı olmakla övündüğünü belirterek söze başladı.
Sonrasında, ilçedeki değişimi anlattı.
Kırsal turizme yapılan yatırımın ilçeye nasıl bir ekonomik getiri sağladığını, dünyaya nasıl tanıttığını dile getirdi.
Kanyonun hafta sonları ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. İlçedeki altyapının komple yenilendiğini, doğalgaz kullanılmaya başlandığını, meydana modern bir kafe kazandırıldığını, yarım kalmış atıl otoparkın galericiler sitesine dönüştürülerek gelir sağlandığına değindi.
İlçeye yeni ev yapmak isteyenler için tip projeler hazırlandığını belirten Aykurt, geri dönüşü teşvik için ev yapacaklardan para almadıklarını da ifade etti.
Başkan, Sadağ‘da 17 villa yapıp satacaklarını da açıladı.
Aykurt, Büyükşehir‘in Katı Atık Transfer İstasyonu ile çöplük yangınlarının da sona erdiğini aktardı.
Orhaneli‘deki değişim bunlarla sınırlı değil.
Koltuğu yerel seçime 7 ay kala şişirilen ağır borç yüküyle devralan Aykurt ilçe başkanlığından gelme bir başkan. Siyasi bağlantılarıyla koparamayacağı hizmet yok.
Bunun meyvelerini topluyor.
Gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi gerekse Ankara‘dan ne isterse alabilen bir başkan.
Örneğin;
Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı‘ndan Göynükbelen Sporcu Kamp Merkezi projesini koparmış. Bakanlık ilk etapta 20 milyon lira kaynak ayırmış. Ayrıca yine Büyükşehir kaynağıyla Karagöz Piknik Alanı‘na Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi‘ni inşaa ettirmiş. Merkez açılış için gün sayıyor.
45 ev bulunacak özel sektör yatırımı Zayıflama Merkezi projesine başlanmış. Fadıl ve Ağaçhisar‘daki jeotermal kaynak bütün bu projelere dağıtılacak. Deliballar‘a butik bir otel planlanmış.
Yine aynı bölgeye bir yatırımcı bungalov evler yapacak.
Hasılı, Aykurt’un göreve gelişiyle birlikte, Orhaneli turizmle müthiş bir ivme yakalamış.

Kocasu deltası rafting ile artık dünya vitrininde
Orhaneli raftingle de adını dünyaya duyuran bir ilçe. Kocasu deltası bu iş için çok uygun. 8,5 kilometrelik parkuru meslektaşlarımız ve Başkan Aykurt ile biz de ilk kez denedik. Doğrusu, ilçenin tanıtımı için büyük bir fırsat.
Kuveytliler burayı keşfetmişler. Başkan gerek kanyon gerekse raftingde bu yıl 2 bine yakın yabancı turist ağırladıklarını da söyledi.
Rafing istihdam sahası da açmış. İlçe gençlerine iş kapısı olmuş.
En güzel müjde de geçen yıl ertelenen Dünya Rafting Şampiyonası‘nın program girmiş olması. İşte o zaman Orhaneli bu alanda da ismini duyurmuş olacak. Bu spor için özellikle İstanbul‘dan çok ziyaretçi gelmeye başlamış. Deltanın sıkıntısız oluşu raftingi herkesin yapabileceğini gösteriyor. Rehberler, küçük çocuklara dahi rafting yaptırdıklarını belirttiler. Başkan 1,5 botla başladıkları raftingte bugün 40 bota çıktıklarını ve hafta sonu talebe cevap veremediklerini de gururla anlatıyor.
Aslında diğer ilçelerde de uygun su yatakları var ama bu işin kaymağını Orhaneli yemeye başlamış.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X