Bursa’nın dev yatırımlarında son durum! 2022 yılında hangileri bitecek?

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Olay Medya’yı ziyaret ederek Bursa’ya yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bursa’nın dev yatırımlarında son durum! 2022 yılında hangileri bitecek?

Hatice DAL
Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Ödünç, Bakanlık ve yerel yönetimler aracılığıyla Bursa’da yatırımların devam ettiğini belirterek, 2022 yılının yatırımlarla, hızlı geçeceğini söyledi.

T2 hattında seferlerin 2022 yılı içerisinde başlayacağını kaydeden Atilla Ödünç, Bursalıların bu hattı sıklıkla kullanacağını dile getirdi. Yüksek hızlı trenin Bursa için olmazsa olmaz olduğunun da altını çizen Ödünç, “Hepimiz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Yatırımın çok büyük olmasından dolayı biraz öteleme oldu. Tüm temennimiz 2023 içerisinde en azından buradaki hareketin oluşması” dedi.

“EMEK-ŞEHİR HASTANESİ HIZ KAZANMALI”…
Şehir Hastanesi-Emek hattı ile ilgili de konuşan Atilla Ödünç, “Bu hat ciddi bir rakama mal olacak. Temelini attık ancak mahkeme tarafından iptal edildi ve süreç durmak zorunda kaldı. Yaklaşık 1 ay önce Ulaştırma Bakanlğı’na durumun aciliyetini bildirdik. Çalışmaların hız kazanması gerekir çünkü burada vatandaşın ulaşması gereken bin 350 yataklı bir hastane mevcut” şeklinde konuştu.

Acemler’de konuşlandırılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin de Bursalılar için son derece önemli mega proje olduğuna dikkat çeken Ödünç, “Bu projenin de bir an önce bitirilerek hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Devlet organizması içerisinde yapılan işler özel sektördeki kadar pratik ilerlemiyor. İhale ve sözleşmeyi feshederek yenisine başlamak hem maaliyet hem de zaman alıyor” ifadelerini kullandı.

“HAVA ULAŞIMININ SÜREKLİLİĞİ ÖNEMLİ”…
Sıklıkla kullanılan Çalı-Demirci yolunun sağ ve sol olmak üzere birer şerit genişletilme projesinin de tamamlandığını kaydeden AK Parti Bursa Milletvekili Ödünç, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi. Yenişehir Havalimanı’nın Bursa’ya uzak olduğu algısının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Atilla Ödünç, “Yenişehir Havalima’nın da önümüzdeki günlerde farklı şehirlerden seferler ilave edilmesi düşünülüyor. Seferleri faaliyete geçirmek önemli ama bunun devamının sağlanması daha önemli. Bizim amacımız hava ulaşımını sürekli hale getirmek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X