Bursa’nın doğusunun da yıldızı parlıyor

Bir dönem İstanbul için söylenen ‘taşı toprağı altın’ ifadesi artık Bursa için de geçerli olmaya başladı. Şehrin merkezi ve batı bölgelerinin ardından doğusu da kapışılmaya başlandı.

Bursa’nın doğusunun da yıldızı parlıyor

Dev projelerle birlikte yatırımcıların gözdesi haline gelen Bursa’da, şehrin doğu bölgelerinin de cazibesi artmaya başladı. Yatırımcılar, Yıldırım, Gürsü, Kestel’in merkezlerinin yanı sıra Dışkaya ve Ericek gibi bölgelere de ilgi gösteriyor.

Konuyla ilgi bilgi veren bölge emlakçılarından İsmail Şişek, son yıllarda Bursa’nın yatırımcıların gözdesi haline geldiğini belirterek, ”Şehir merkezinin civarı, artan ve gelişen talep doğrultusunda yeni projelere ve şehir planlamalarına açık hale gelmiş durumda” dedi. 

Bir süre öncesine kadar Bursa’nın batı kesimi gerek yabancı gerekse yerli yatırımcılar tarafından öncelikli olarak tercih edilse de doğuda artan arsa değerlerinin tercihlerin farklı mevkilere kaymasını sağladığını ifade eden Şişek, ”Bursa’nın doğu kısmında özellikle son bir yıl içerisinde en çok ilgi ve talep gören ilçemiz Gürsu yatırımcıların dikkatini çekti. Birkaç yıl öncesine kadar ekonomik bütçelerle sahip olunan arsalar şu anda ilçe merkezindeki arsa değerleri ile yarışır hale geldi” diye konuştu.

ÇEVRE YOLUNUN ETRAFI

Sadece Gürsu ilçe merkezinde değil Dışkaya ve Ericek olarak adlandırılan çevre yoluna yakın tepelik alanlarda bile tarla değerlerinde ve satışlarında çok ciddi bir artış gözlendiğini ileri süren Şişek, ”Özellikle TOKİ’nin yaptığı imar ve şehirleşme uygulamalarının ardından bu bölgelerdeki tarlalar ve arsalar, gerek Bursa’dan gerekse dışarıdan birçok yatırımcı tarafından resmi olarak satın alınıyor. İlçe halkından edendiğimiz bilgilere göre Gürsu Dışkaya bölgesinde tarla bulunamıyor ve arsa fiyatları da oldukça yükselmiş durumda” ifadelerini kullandı.

‘ARSA TOPLAYANLAR VAR’

İlçede yaptığımız araştırmalarda İstanbul, Ankara ve yurtdışındaki bazı büyük yatırımcılar ile inşaat firmalarının Gürsu ilçe merkezinin çevrelerindeki ve üst kısımlarındaki özellikle de TOKİ civarındaki imarlı ve imarlaşmamış birçok arsayı topladıklarını öğrendiklerini kaydeden Şişek, şöyle devam etti: ”Büyük yatırımcıların bölgeye ilgi göstermesinin altında önemli bir neden daha yatıyor. Halktan edinilen bilgilere göre bu alanda, içerisinde ticari yapıların da bulunduğu bir üniversite projesinin çalışmalarının yapıldığı anlaşılıyor. Özellikle kentin batı kısmı tamamen dolan Bursa’mızda doğu kısmında da bu kadar yatırımın ve yatırımcının olması doğal bir gelişme olarak ifade edilebilir.”

YENİ ALANLARA İHTİYAÇ OLACAK

Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi beklenen Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi ve Bursa’dan İstanbul’a kara ulaşımını 1 saate kadar düşürecek olan Körfez Geçişi Hattı ile kentteki gelişimin daha da hızlanacağını anlatan İsmail Şişek, ”Aynı zamanda Bursa’nın artan nüfusu düşünüldüğünde, sürekli gelişen sanayi turizm ve üretim sayesinde bunları konumlandıracak yeni alanlara her zaman ve daha çok ihtiyaç olacağı aşikar” dedi.

KESTEL VE İNEGÖL DE GELİŞİYOR

Kestel ve İnegöl’deki sanayi ve ticari kuruluşlarının bulunduğu alanların da değerlendiğinin altını çizen İsmail Şişek, ”İl merkezine bağlanan geçiş güzergahında olmalarından dolayı bu kuruluşların arazileri özellikle konutlaşma safhasında hızlı bir biçimde gelişiyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X