Bursa’nın duvarlarına çiniden güzellik

Bursa’da her gün on binlerce kişinin geçtiği mekanlardaki müsait alanlar, Kent Estetiği Daire Başkanlığı personeli tarafından farklı sanat unsurları ile renklendiriliyor.

Bursa’nın duvarlarına çiniden güzellik

Resim bölümü mezunu olan genç çalışanlar, Kütahya’daki Altın Çini fabrikasının hediye ettiği kırık ve defolu parçalardan, çini panolar, farklı tasarımlar geliştirerek şehirdeki önemli mekanlara yerleştirilerek güzel bir şekilde sergiliyor.

Tophane yokuşundaki Tarihi Balibey Han’ın yanındaki kırk merdivenler, bölgede yeni yapılan yürüyen merdivenlere rağmen her gün binlerce kişi tarafından kullanılıyor.

Tarihi kırk merdivenlerin mermer basamaklarının altındaki alınlıklar ise, çini parçaları yapıştırılarak daha da güzelleştirildi. Çatalfırın varyantının altındaki gri renkli beton sütunlara konulan sağlam karolardan oluşan büyük panolar da ilgi görüyor.

Kütahya’daki çinicilerin sağladığı destekten çok mutlu olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı yetkilileri, sanatkarların kendilerine yapacakları her türlü çıkma çini ve benzeri hibelerini şehirde değerlendirebilecekleri birçok mekan bulunduğunu kaydettiler. Bursa’daki resim, heykeltıraş ve benzeri sanatçıların eserlerini de önümüzdeki dönemde değişik mekanlara yerleştirmeyi hedefleyen daire başkanlığı dikkat çekici çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X