‘Bursa’nın eksiği kırsal turizm’

Bursa’nın eksiğinin kırsal turizm olduğunu ifade eden Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, insanları Sadağı Kanyonu’na çekmek istediklerini söyledi.

‘Bursa’nın eksiği kırsal turizm’

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu Bursa’nın eksikliğinin kırsal turizm olduğunu belirterek, insanları Sadağı Kanyonu’na çekmek istediklerini söyledi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu dün Olay Medya’yı ziyaret etti. Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıyla ilgi bilgi veren Tatlıoğlu, ”Yapmış olduğumuz icraatları anlatmak istiyoruz ama bu klasik kaldırım yaptım, köprü yaptım şeklinde değil. Biraz daha sosyal içerikli, biraz daha halkla bütünleştiğimiz, halkla beraber kararlar verebildiğimiz küçük küçük dokunuşlarla ciddi şeyler yapabildiğimiz konuları izah etmeye çalışacağım. Paranız olursa yol, köprü, kanalizasyon yaparsınız. Paranız olmazsa beklersiniz bir yerlerden bulmaya çalışırsınız. Ama asıl belediye başkanlığı insanların gönlüne girebilmektir. O çok önemlidir. Küçük dokunuşlarla ilçenin yüzünün nasıl tebessüm ettiğini göreceğiz” dedi.

12 YENİ PROJE

Gelecek 2 yıl içinde yapmayı planladığı 12 ciddi proje bulunduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, söz konusu toplantıda bunları da paylaşacağını kaydetti. Yapmış oldukları ücretsiz çamaşır evi projesini de anlatan Tatlıoğlu, ilçede bir meslek yüksekokulu olduğunu hatırlattı. Bu projenin öğrencilere ve dar gelirli ailelere faydası olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, ”Bu çamaşırhaneleri ücretsiz yıkama için yaptık. Çok da maliyeti yok. 4 tane çamaşır makinesi, 2 tane de kurutma makinesi. Bir de bayan arkadaş koyduk oraya. Gelen çamaşırları yıkıyor, kurutuyor ve katlayıp veriyor. Ne kadar çok işe yaradığını aldığımız tepkilerden gördük” diye konuştu.

SADAĞI KANYONU

Toplantı sonrası konuklarla beraber Sadağı Kanyonu’na gideceklerini ve burada yürüyüş yapacaklarını dile getiren Tatlıoğlu, şöyle devam etti: ”Bursa’nın eksik olan turizmi, kırsal turizm. Dünyada artık insanlar denizden bıktı. Kırsala taşınmak istiyor, doğanın içinde olmak istiyor. Bunlar da bizim için biçilmez kaftan. Bizim doğamız bakir. Bunları değerlendirerek insanları çekmek istiyoruz ve harekete de geçtik. Sadağı Kanyonumuz’da etrafı geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Barakalar yapıyoruz. Çok güzel bir yer olacak. Dünyanın 8’nci harikası bir yer. İnsanların gelmesini istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X