Bursa’nın en büyük kavşağı açıldı

Bursa’da 80 bin metrekare alanıyla bugüne kadar yapılan en büyük kavşak olan Demirtaş Kavşağı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. Törenden sonra makam aracının şoför koltuğuna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,

Bursa’nın en büyük kavşağı açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yakın Doğu Çevre Yolu üzerinde inşa edilen ve Bursa’nın en büyük köprülü kavşağı olan Demirtaş Kavşağı, törenle hizmete açıldı.

 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılışını birlikte yaptığı Demirtaş Kavşağı, 80 bin metrekarelik alanı ve 8 kol ve 4 ana akstan oluşan 5 kilometre uzunluğuyla kent içi ulaşıma nefes aldırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın ulaşımına Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla köklü çözümler üretildiğini söyledi.

 

Yakın Doğu Çevre Yolu’nun Demirtaş sapağında yer alan ışıkların trafiği alt üst ettiğini, çevre yolunu adeta kullanılamaz hale getirdiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bölgede uzun zamandır süren sıkıntılar köprülü kavşakla tarihe karıştı. Buradaki eski trafik ışıkları, Demirtaş nahiyesinin ve organize sanayi bölgesinin şehir içiyle, Osmangazi ve Yıldırım ilçeleriyle olan ulaşımında kördüğüm oluyordu. Özellikle akşam saatlerinde, çevre yolunda kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluşuyordu. Kavşak, Demirtaş ve sanayi bölgesinin gerek şehir içi gerekse Osmangazi ve Yıldırım ilçeleriyle direkt geçişini kolaylaştırıyor” diye konuştu.

80 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE YAPILDI

Başkan Altepe, Demirtaş Kavşağı’nın çevre düzenlemeleriyle de bölgenin değer kazandığına işaret ederek, “Demirtaş Kavşağı, 80 bin metrekare alanıyla bugüne kadar yapılan en büyük kavşak olma özelliği taşıyor. Hem 440 fabrikası olan DOSAB’a hem de kent merkezine ulaşımı kolaylaştıran Demirtaş Kavşağı, Bursa’da yaşam kalitesinin yükseldiğinin de en güzel örneklerinden… Bursa kadar yol açılan bir kent daha Türkiye’de yok” dedi.

Türkiye ve Bursa’nın her alanda gelişip kalkındığına işaret eden Başkan Altepe, “Türkiye, güven ve istikrarın sembolü oldu ve bugün ekonomisi her alanda gelişen bir ülke… Bizler de yerel yönetimler olarak halkımıza sevgimizi hizmetlerle gösteriyoruz ve Bursa’da eserler bırakıyoruz. Bursa’da yaşam kalitesi her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

BAKAN BAŞKANI TEBRİK ETTİ

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Bursa’nın Türkiye için önemine vurgu yaptığı açıklamasında, “Yol medeniyettir cümlesiyle bu ülkenin ulaşımına güçlü bir imzayı atabilmeyi başardık. Bu vizyonun sahipleri var. Bursa’da da bu vizyonun sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik ediyor, gönülden alkışlıyorum. Bütün alanlarda, Bursa’nın her köşesine yalnız ulaşım değil, tarihi kültürel mirasından tutun da geleceğine, sahillerinde yeniden farklı bir vizyonla dünyayla yarışan projeleri yapabilme yetisine, Bursa’nın medeniyet değerlerini sahiplenen ve hep öncülük yapan bir belediye başkanı var Bursa’da…” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa Teknoloji Organize Sanayi’nin oluşumu için altyapının hazırlandığını da anlatarak, “Büyüyen ve gelişen dünya dinamikleriyle yarışan bir ülke olan Türkiye’de artık zaman çok önemli. Zaman israfından korunmak için de kent içi ulaşımda kördüğümlerin çözülmesi çok değerli” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, vatandaşların trafik kurallarına uymaları gerektiğine işaret ederek, sıkıntıların hızlı çözümüne destek olunması gerektiğini kaydetti.

VATANDAŞA ÇAĞRI

Valisi Münir Karaloğlu ise Bursa’nın nüfusunun her yıl 80 bin arttığını ve 900 bin aracın araç trafiğine katıldığını kaydederek, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda önemli çalışmalara imza attığını belirterek, Başkan Altepe’yi tebrik etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da kentin en yoğun ilçelerinden biri olan Osmangazi’de yapılan ulaşım faaliyetlerini örnekledi. Dündar, kent içi ulaşıma yatırımlarıyla nefes aldıran Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu, Başkan Altepe ve Dündar ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kurdele keserek Demirtaş Kavşağı’nın açılışını yaptı. Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Altepe, Demirtaş Kavşağı’nda araç kullanarak modern ulaşımın keyfini de çıkardı.

Demirtaş Köprülü Kavşağı çalışmaları kapsamında 35000 metrekarelik alan kamulaştırma yolu ile yeşil alan olarak Bursa’ya kazandırıldı. 43000 metrekare alan üzerinde 4 adet 5,5 metre yol platformu genişliğinde iç, 4 adet 8 metre platform genişliğinde dış kol olmak üzere 8 koldan ve 4 ana akstan oluşan 5 km uzunluğunda asfalt kaplama yapıldı. Çalışmalar kapsamında 12000 ton bütümlü temel, 15000 ton plent mix temel, 1200 ton binder, 500 ton aşınma, 22000 ton alt temel, 50000 metreküp stabilize dolgu malzemesi kullanıldı. Ayrıca 11 kilometre yol bordürü, 4500 metre bahçe bordürü ve 12000 metrekare parke taşı döşendi. İnşaat alanında 8000 metreküp beton, 400 ton demir, 40 ton çelik, 2640 metre fore kazık (132 adet) kullanıldı. Yol ve çevre dolguları, asfalt, trafik tabela ve yönlendirme tabela çalışmaları yapıldı. Asfalt bütümlü temel tabakası üzerinden trafiğe açılan Demirtaş kavşağı 40 milyon TL’ye mal oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X