Bursa’nın en büyük parkı kapılarını açtı

Kültürpark’tan 70 bin metrekare fazla alana sahip olan Hüdavendigar Parkı, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa’nın en büyük parkı kapılarını açtı

Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından Hüdavendigar Kent Parkı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya 6 yıl içerisinde 2 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alan kazandırdıklarını belirterek, bunlardan en önemlisinin Hüdavendigar Parkı olduğunu söyledi. 

Bir kısmı Osmangazi’de diğer kısmı da Nilüfer’in Odunluk bölgesinde kalan, Dikkaldırım’da yer alan parkın 510 bin metrekarelik alanıyla Bursa’nın en büyüğü olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Stadyum inşaatından getirdiğimiz malzemeyle yaklaşık 1.5 metre dolgu yaparak, burayı en uygun maliyetle spor, yeşil ve rekreasyon alanına çevirdik. Çevredeki yüzbinlerce insanın yaya mesafede ulaşabileceği, kullanabileceği yer oldu” dedi.  

SPOR VE AKTİVİTE MERKEZİ

Kültürpark’tan 70 bin metrekare fazla alana sahip olan Hüdavendigar Parkı’nın baştan sona spor ve aktivite merkezi olarak düzenlendiğini kaydeden Başkan Altepe, sadece tenis kortu olarak 17 adet salonu burada hizmete aldıklarını ifade etti. Açık ve kapalı salonlarda, ulusal ve uluslararası organizasyonlara uygun olan mekanların Bursa’ya ayrı bir değer kattığını vurgulayan Başkan Altepe, Hüdavendigar Parkı’nın 40 milyon liraya mal olduğunu ifade etti. 

12 yaşın üzerinde 4 bin ağacın, 4000 lale ve sümbülün, 1 milyonun üzerinde çiçeğin güzel bir görünüm olması için parka dikildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Burası şehrin çok önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak. Bursa’ya hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, Bursa’ya böyle bir par kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Müezzinoğlu, açılışa katılan vatandaşlardan da bu tür hizmetlerin daha da artması için 7 Haziran’da AK Parti’ye destek vermelerini istedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X