Bursa’nın en riskli mahallesi!

Dünyada ve Türkiye’de doğal afetlerin sayısı artarken, uzmanlardan çok önemli uyarılar geliyor. Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal, depremle ilgili Bursa’yı bekleyen tehlikeyi uzmanlarına sordu…

Bursa’nın en riskli mahallesi!

Özdal, yazısında şu bilgileri verdi:

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen yeterli tedbirlerin alınmadığını söyleyen jeoloji uzmanı Engin Er, Bursa’da Çarşamba Mahallesi’ne dikkat çekti:

Bursa’da kentsel dönüşüme ilk olarak Çarşamba Mahallesi’nden başlamalıyız.  Çünkü çok sıkışık bir bölge. 1 saat sonra deprem olacağını bilseniz bile bu mahalleyi boşaltamazsınız.” 

Er, büyük depremin meydana gelme olasılığının her geçen gün arttığını da söyledi.

Türkiye’de son yıllarda artan sel felaketlerini dikkat çeken Prof. Dr. Feza Karaer ise, acil eylem planının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini savundu: 

Bir kriz  yönetimi planı hazırlamamız lazım. Çünkü afetlere çok hazırlıksız yakalanıyor ve başımıza geldikten sonra önlem almaya çalışıyoruz. İnsanları nasıl tahliye edeceğimiz, nerelerde  barındıracağımız, binaları nasıl sigorta edeceğimiz konularında bir çalışmamız yok.  Uyarı alarmları  ve uyarı sistemleri kullanılabilir.  Dere yataklarının imara açılmaması lazım ama  164 kez imar affı çıkarmışız. Bu imar afları da toplumu beklentiye sokuyor.”

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X