Bursa’nın gizli hazinesi gün yüzüne çıkacak!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Keles’in Gököz Mahallesinin yeni Muhtarı Sinan Yalçın’ın, doğa harikası bölge için planlarını kaleme aldı…

Bursa’nın gizli hazinesi gün yüzüne çıkacak!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın güneyi, kırsal turizmin adeta biçilmiş bir kaftan.

Buna en güzel örnek Keles ilçemizin Gököz Mahallesi. Burada yapay bir gölet ile kırsal turizm tesisi bulunuyor. Hemen arkası ise Uludağ’ın karlı zirvelerine bakıyor.

Dün ziyaretimize Gököz’ün yeni Muhtarı Sinan Yalçın, azaları Mert Doğru ve Muhammet Aydın ile Gököz Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Seymen geldiler.

Muhtar Yalçın’ı Osmangazi’nin Yenikent Mahallesi Muhtarlığı’ndan tanıyoruz.

Bu kez doğduğu topraklara muhtar olmuş. Genç bir ekip kurmuş. Dernekle el ele verip, Gököz’ü kırsal turizm ile daha da öne çıkarmaya kararlılar.

İlk hedeflerinin Büyükşehir Kanunu ile belediyeye geçen meraları Kelesli 41 mahalle muhtarı ile birlikte kurtarmak ve satışlarını önlemek olduğunu anlatan Yalçın, gelen siyasilerin bölgeden göçü önleme vaatlerinin de artık göç edecek kimse kalmadığı için bir anlamı kalmadığını söyledi.

Yalçın, dernek ve muhtarlık olarak gençlik şöleni yapacaklarını, atıl yolları ve kadastro yollarını açtıracaklarını, mahallede bir de, orman, tarım ve kırsal turizme hitap edecek kooperatif kurulacağını dile getirdi.

Yalçın son söz olarak, çarpık yapılaşma baskısı altındaki Maremşah Yaylası’na, tıpkı Trabzon’daki Uzungöl’ün akıbetine dönmemesi için imar planı yaptıracaklarını da sözlerine ekledi.

GÖKÖZDER Başkanı Hüseyin Seymen de kırsal turizmin öncüsü mahallelerine kalkındırmak için köy olarak hep birlikte çalışacaklarını anlattı.

Dernek ve muhtarlığın el ele verip ortak hareket etmesi Gököz’ü daha da canlandırır.

Tecrübeli muhtar ve dernek başkanının yöreye örnek olacak işbirliklerini görmek sevindirici.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X