Bursa’nın gücü uçak üretebilecek düzeyde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat AŞ Genel Müdürü Aydoğan Koç’u ağırladı.

Bursa’nın gücü uçak üretebilecek düzeyde

Altıparmak Hizmet Binası’nda Uzay Havacılık ve Savunma sektöründe faaliyet gösteren firmalarla buluşan Koç, Türkiye’nin ilk yolcu uçağının üretimi için en doğru adresin Bursa olduğunu söyledi. Bursalı firmaların otomotiv ve makine sanayisinde önemli bir güce sahip olduğunu belirten Koç, ”Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü uçak üretebilecek düzeyde. Bursa’nın uçak üretebilecek potansiyeli var. Burada bu heyecanı gördük. Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı. İlk yerli yolcu uçağımızı üretmenin zamanı geldi. Uçak satın almak yerine bu parayı ülkemizde tutabiliriz. Her türlü imkânımız var” dedi.

SINIFININ EN HIZLISI

Toplantıda THK tarafından üretilen ‘Türk Kuşu’ uçağıyla ilgili bilgi de veren Koç, uçağın sınıfının en hızlı ve güvenilir hava aracı olduğunu kaydetti. Türk Kuşu’nun saatte 350 kilometrelik hıza ulaştığını ve 150-200 metrelik pistlerde de iniş-kalkış yapabildiğini ifade eden Koç, uçağın 250 kilometrelik mesafeyi ortalama 13 litre benzinle kat ettiğini dile getirdi. 

YERLİ UÇAK ÜRETİLMELİ

Aydoğan Koç, Milli Yolcu Uçağı Projesi’nin Türkiye için önemli bir atılım olduğunu kaydetti. Türk milli yolcu uçağının mutlaka üretilmesi gerektiğini dile getiren Koç, ”Milli yolcu uçağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda iş adamlarımızla da görüşmeler yapıyoruz. En kısa süre içinde Türkiye’nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

FARKINDALIK OLUŞTURULDU

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da, Bursa’da uzay, havacılık ve savunma alanında önemli projeler üreten firmaların olduğunu söyledi. BTSO olarak Bursalı firmaların potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini vurgulayan Duran, ”UHS Kümelenmesi üyelerimiz, Bursa’da bir farkındalık oluşturdu. Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa’yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de daha aktif hale getirmek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X