Bursa’nın gururu

Genç antrenörün talebelerinden Ersel Kurtul, Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda gülle atmada üçüncü olurken, Yunus Demir de EYOF barajını geçerek, Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

Bursa’nın gururu

RECAİ UYSAL

Atletizmde Bursalı sporcuların son dönemlerde elde ettikleri dereceler yüzleri güldürüyor. Avrupa şampiyonaları ve dünya şampiyonalarında mücadele eden Bursalı sporcular, başarılı sonuçlara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çin’in Wuhan kentinde gerçekleştirilen Liselerarası Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Ersel Kurtul kürsüye çıkmayı başararak, Bursa’ya madalyayla döndü. Embiye Yılmaz’ın antrenörlüğünü yaptığı başarılı sporcu, gülle atmada 16.99’luk atışıyla üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

YÜZLER GÜLDÜ

Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’ndan Bursa’ya bronz madalyayla dönen Kurtul, yüzleri güldürürürken, bundan sonra katılacağı şampiyonalarda da daha başarılı sonuçlara imza atacağını söyledi. Başarılı antrenör Embiye Yılmaz, Ersel Kurtul’un dünya üçüncülüğü sevincini yaşarken, bir diğer sporcusu Yunus Demir’in EYOF Avrupa Yıldızlar Şampiyonası barajını geçmesiyle mutluluğu ikiye katlandı. 1998 doğumlu sporcusu Tiflis’te yapılacak şampiyonada çekiç atmada kürsüyü zorlayacak.

KÜRSÜYE ÇIKACAK

Sporcularının başarılarından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz, “Her 2 sporcumla da gurur duyuyorum. Elde ettikleri derecelerle hem çalışmalarımızın boşa olmadığını gösterdiler hem de Bursa’nın yüzünü güldürdüler. Ersel’in elde ettiği dereceyle mutlu oldum. Yunus da ilk kez milli takım heyecanı yaşayacak. Ancak, ben onun Tiflis’te ilk 3’te yer alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Yunus Demir’in mücadele edeceği EYOF Avrupa Yıldızlar Şampiyonası, 25-31 Temmuz tarihleri arasında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X