Bursa’nın gururu Canberk İstim

Efe Boks Kulübü’nden Canberk İstim, Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda artı 80 kiloda gümüş madalya kazanıp Milli Takım’a seçildi.

Bursa’nın gururu Canberk İstim

Boks Federasyonu’nun Artvin’de düzenlediği Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda Bursa Efe Boks Kulübü’nden Canberk İstim +80 kiloda Türkiye 2.’si olurken, Milli Takım’a seçilmenin de gururunu yaşadı. Şampiyonada 48 ilden, 15 ve 16 yaşlarında 515 sporcu ringe çıktı. Artvin Merkez Spor Salonu’na iki ayrı ringde oynanan müsabakalar 6 gün sürdü. genç sporcu Canberk İstim final müsabakasında Trabzon Bölgesi’nden Ömer Güven’e yenilerek 2.’lik kürsüsüne çıktı ve gümüş madalya almaya hak kazandı.

Bursa’yı temsil edeceğim

Üst düzey boksörlerin arasından sıyrıldığını belirten Canberk İstim ‘Üst düzey 5 karşılaşmada çok iyi boksörlerle mücadele ettim. Rakiplerimin arasında Türkiye şampiyonu, Avrupa 2.’si bir sporcu da vardı onu da mağlup ettim. Bu karşılaşmalarda bir hayli efor sarf ederek final maçında istemediğim bir şekilde rakibime yenildim ve Türkiye 2.’si oldum. Bu derece ile Milli Takıma seçildim. Bursa’yı ve güzel ülkem Türkiye’yi Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda en güzel şekilde temsil edeceğim’ diye konuştu.

Başarılar geliyor

Antrenör Erkan Efe bu sonucu almak için çok çalıştıklarını ifade ederek ‘Çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Şanlıurfa’daki bayanlar turnuvasında, Hilal Kandemir Türkiye şampiyonu olurken, Kübra Sönmez’de Türkiye üçüncüsü olmuştu, şimdi de sporcumuz Canberk İstim Türkiye ikincisi oldu ve Milli Takım’a seçildi. Efe Boks olarak kısa sürede aldığımız başarılar ve yetiştirdiğimiz sporcular ortada. Bize maddi manevi destek olan Korur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Naci Demir’e ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X