Bursa’nın gururu Hilal Kandemir

Dünya Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası’nda +80 kiloda mücadele eden Bursalı Nur Hilal Kandemir yarıfinalde Rus rakibi Tkacheva’ya sayı ile yenilerek dünya 3. oldu.

Bursa’nın gururu Hilal Kandemir

Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenen Dünya Genç ve Yıldız Kızlar Boks Şampiyonası’nda Milli Takım formasıyla mücadele eden Efe Boks Kulübü sporcusu Nur Hilal Kandemir, üçüncülük kürsüsüne çıkarak önemli bir başarıya imza attı. +80 kiloda mücadele eden Bursalı boksör, yarıfinale kadar rakiplerini geçmeyi başardı. 

SAYI İLE KAYBETTİ

Yarıfinalde Rus sporcu Kristina Tkacheva ile karşılaşan Nur Hilal Kandemir, şanssız bir yenilgi aldı. Taipei’deki şampiyona yarıfinalinde rakibine sayıyla yenilerek dünya üçüncüsü olan Bursalı boksör, önemli bir başarıya imza attı. Nur Hilal Kandemir Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyla Bursa’nın gururu olmayı başardı.

SON GÜN ALTIN GELDİ

Bu arada şampiyonanın son gününde gençler 75 kiloda Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı. Şampiyonada, Busenaz Sürmeneli’nin yanı sıra gençler 46 kiloda Beyaza Saraçoğlu gümüş, yıldızlar 50 kiloda Ayten Cümentor, 70 kiloda Elif Sıla Gündüz ve 75 kiloda Sema Karakoyun bronz madalya kazanmıştı. Türkiye, böylece şampiyonayı 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya ile tamamlayarak, 45 ülke arasında 4. sırada yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X