Bursa’nın hafızası yeni eserlerle tazeleniyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı, Muhammed Emin Paşa, O’nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi ile Türk Dünyası’nın Kültürel Mirası ve Müzeler Bildiriler adlı 4 yeni eser daha Bursa belgeliğine kazandırıldı.

Bursa’nın hafızası yeni eserlerle tazeleniyor

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere, Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar restorasyon çalışmalarıyla tarihi ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, yayınladığı eserlerle de kentin hafızasını tazelemeye devam ediyor. Somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında Bursa belgeliğine yeni kazandırılan Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı, Muhammed Emin Paşa, O’nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi ile Türk Dünyası’nın Kültürel Mirası ve Müzeler Bildiriler adlı 4 eser, İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, kitapların yazarları ile çok sayıda kitapsever katıldı. 

“Kitaplar, hayatımızın pusulaları, haritalarıdır” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bugüne kadar 300’e yakın yayın yelpazesinde, Bursa’mızla ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğimiz bir şehir belleği oluşturduk. Bugün de 4 yeni eseri okuyucu ile buluşturmanın heyecanı içindeyiz. Ben başta kitapların yazarları olmak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EN GÜZEL HİZMET KÜLTÜR HİZMETİDİR

O’nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi adlı eseri kaleme alan Dr. Mehmet Gülal, Bursa’ya yapılan güzel hizmetin kültür hizmetleri olduğunu belirterek, “Ben bu kitabı nasıl bastıracağım diye düşünürken, Büyükşehir Belediyesi öyle güzel sahip çıktı ki, daha önce yazdığım kitapların hepsinden güzel bastılar. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımızdan matbaadaki işçisine kadar emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bursa belgeliğine kazandırılan bir diğer eser olan ‘Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı’ da 2. Murat’ın ilgisine mazhar olan 15. Yüzyıl şairlerinden Bursalı Nakkaş Şafi ve eserlerini gün ışığına çıkardı. Doç.Dr. Ömer Özkan’ın Kırım Bahçesaray’daki Hansarayı’nın arşivinin tozlu raflarında bulduğu el yazması bir eserden yola çıkarak hazırladığı eserle, İngiltere’de ve Fuat Köprülü Kütüphanesi’nde bulunan Nakkaş Safi Divanı’nın iki olan nüsha sayısı da üçe çıkmış oldu. Şiirin milli bir sanat olduğunu ve milletlerin karakterini yansıttığını ifade eden Doç.Dr. Özkan, “Divanlar da bizim kültürel benliğimizi yansıtan önemli vesikalardır. Bu çalışmaya sahip çıkması nedeniyle ben de Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MÜFTÜ AY’DAN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Kitap tanıtım törenine katılan İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, 30 yıl önce Bursa sicillerinin oluşturulması için kurulan heyette asistan olarak görev aldığını hatırlatarak, “Bu çalışmalarda Bursa’nın zengin kültür birikimine tanık oldum. Bursa sicilleri de yıllar sonra Büyükşehir Belediyemiz tarafından yayınlandı. Biliyorsunuz Kutla Doğum Haftası bu yıl 9-18 Nisan arasında kutlanacak. Özellikle Peygamber Efendimizi anlatan O’nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi adlı eserin bu haftaya yetiştirilmesi ve Bursalılarla buluşturulması önemsiyorum. Tüm kitaplarda emeği geçen hocalarımızın yanında Büyükşehir Belediyemize, Kültür A.Ş ve Kültür dairesine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X