Bursa’nın Halk Lokantası ne zaman açılacak? Başkan Aydın tarih verdi…

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan, Osmangazi Meydanı’nda hizmet verecek Halk Lokantası’nı 1 Haziran’da açmayı planladıklarını söyledi…

Bursa’nın Halk Lokantası ne zaman açılacak? Başkan Aydın tarih verdi…

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve geldikten sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına geçerek değerlendirmelerde bulundu…

Osmangazi Meydanı’da hizmet verecek olan halk Lokantası’yla ilgili konuşan Başkan Aydın, şunları söyledi;

“İçinde bulunduğumuz mekan Halk Lokantası olarak hizmet vereceğimiz mekanımız. Haziran’ın ilk haftası gibi açmayı planlıyoruz. 3-4 çeşit yemeği 80 liradan vereceğiz. Özellikle dar gelirli yurttaşlarımıza, ekonomik sıkıntı içerisinde, günübirlik koşuşturma içerisinde ucuz yemeğe ulaşamayan vatandaşlarımız yararlanacak. Adını Halk Lokantası olarak koyduk. Burasını hazır şekilde bulduk. Bu şekilde hazırlayanlara da teşekkür ediyoruz.”

GÜNDE BİN KİŞİ FAYDALANACAK

“Saat 11.00 ile 15.00 arası hizmet verecek. Burada yemekler self servis şekilde aynı anda 300-350 kişiye hizmet verecek şekilde olacak. Self servis ve hızlı serviste ortalama ilk etapta bin civarında günlük bir yurttaşımıza ucuz yemek imkanı sunacağız. Burada bazı esnaflarımızın serzenişleri olabiliyor. Esnaf lokantalarının. Onlara da izah ediyoruz. Amacımız esnafa rakip olmak değil, onlarla rekabet etmek değil. Ancak günümüz koşullarında bir et yemeğinin 200 lira olduğunu hesaba kattığımızda, 3-4 çeşit en uygun esnaf lokantasında 300-350 liraya mal olduğunu düşündüğümüzde, burada o gün yemeğe ulaşamayan vatandaşlarımız uygun fiyatlı hizmet alacak. İstanbul’da 40 lira, sizde neden 80 lira diyenler olabilir. Bizim maliyet hesaplarımızda bu fiyat bizi kurtarıyor. İstanbul’un hem nüfusu hem bütçesi çok fazla. Sübvanse etme daha büyük olduğu için burada 80 liradan vatandaşımızla buluşacak.”

ÜCRETSİZ İNTERNET VE ÇORBA

Halk Lokantası’nı 1 Haziran’da geçici kabul olduktan sonra açacağız. Yan tarafta Genç Kafe var. Uluslararası zincirlerde satılan bir kahve 100 lira iken burada maliyetine 20 liradan üniversiteli öğrencilerimize ikram edeceğiz. Altında kütüphanesi var. Ücretsiz internet olacak, ücretsiz çorba da dağıtacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X