Bursa’nın hüsran projesi! Bu işin sorumlusu kim?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da başlayan ve bugün teslim edilmesi gereken projedeki hayal kırıklığını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın hüsran projesi! Bu işin sorumlusu kim?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bölgenin talihsizliğinden midir nedir, başlayan, başlaması için seneler geçen projeler sarktıkça sarkıyor.

Bitimleri hep uzayan Dağ ilçelerinin yatırımlarının başını ulaşım projeleri çekiyor. Tüneller, köprüler, viyadükler, genişletmeler, asfaltların yapımı onlarca yıl sürüyor.

Bölgenin baraj, gölet vb. gibi sulama tesisleri ve sağlık yatırımlarının da bundan aşağı kalır yanı yok.

İlin güneydeki en uzak ilçelerinden Harmancık’ta yapımına 2021’in ilk günlerinde başlanan 10 yataklı entegre ilçe hastanesi inşaatı temel aşamasında başlamadan durdu.

Oysa, şantiye alanına Sağlık Bakanlığı’nca asılan tabelada, hastanenin bugün teslim edileceği yazıyordu.

Kentin güneyindeki Dağ ilçesinden üçüne, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan’a irili ufaklı sıfır hastaneler yapan bakanlık, Harmancık’ta ihaleyle belirlenmiş yüklenici talihsizliği yüzünden çuvallamış durumda.

Yapımcı firmanın 8.7 milyon liralık ihaleyi aldıktan sonra işi temel aşamasında bıraktığı söyleniyor.

Konuştuğumuz yetkililer, inşaatın ilgili birimlerce takibi yapılmadığı ve sonrasında artan maliyetler nedeniyle de yüklenici firmanın işi yapmaktan vazgeçtiğini ve bıraktığını, bakanlığın da ikmal ihalesini bir türlü gerçekleştiremediğini söylüyorlar.

Yani, sizin anlayacağınız bir ara alandaki ağaç nakilleri için hafriyatı sarkan projenin, sonrasında temel düzeyinde 2 yıla yakındır çivi çakılmadığı görülüyor.

Oysa, bu devirde, hepi topu zemin artı bir katlı, 10 yataklı sağlık tesisinin yapımı bu kadar sarkar mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Harmancık’ta 2 yıldır çivi çakılmayan projeden haberi var mıdır bilmiyoruz ama ildeki idarecilerin, siyasilerin, sağlık yöneticilerinin bu işi beceremedikleri, şantiyeyi terk eden firmanın yerine projeyi tamamlayacak yeni bir müteahhit bulamadıkları anlaşılıyor.

Dünyaya, insanlığa bela olmuş pandemi ile baş eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Bursa’nın bu küçük ilçesindeki 10 yataklı hastaneyi bir türlü bitirememiş olması da düşündürücü.

Bir hatırlatma daha yapalım.

Harmancık’ta halen kullanılan ve sağlık ocağından bozma, sözde hastane inşaatını, 80’lerde ilçe esnafı kurduğu dernek aracılığıyla, kendi aralarında para toplayarak yaptırmışlardı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X