Bursa’nın hüsran projesinde önemli gelişme!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, BESOB’un Kestel Çataltepe’de yılan hikayesine dönen sanayi sitesiyle ilgili bugün yaşanacak kritik görüşmeyi köşesine taşıdı…

Bursa’nın hüsran projesinde önemli gelişme!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın çok büyük ihtiyacını karşılayacaktı. BESOB’un önderliğinde, devlet kontrolünde ve TOKİ’nin yükleniciliğiyle Kestel Çataltepe’de kurulmak istenen sanayi sitesi projesi başlangıçta çok fırtınalara yol açtı.

Dönemin CHP  Bursa İl Başkanlığı projeyi yaptırmamak için mahkeme kapılarını aşındırdı. Fakat, site inşaatı başlasa da bitmesi mümkün olmadı. TOKİ alacağını tahsil edemediği için projeyi yarım bıraktı.

Sürüncemeye karan ve binlerce esnafımızın umudunu kıran proje için en son kurulan kooperatif de çare olmadı. Esnaf, projenin tamamlanabilmesi için işbaşına getirilen kooperatif yönetimine ‘güvenmediği’ için buraya üye olmaktan kaçındı. Sorunu çözmek ve tekrar TOKİ’ye işi devretme çabaları var.

Bugün akşam Esnaf Sarayı’nda yarım kalmış o dev projenin yeniden ayağa kaldırılması için esnaf ve BESOB yöneticileri biraraya gelecek.

Kulağımıza gelen bilgiler, BESOB’un kendi eliyle kurdurduğu kooperatifi devre dışı bırakarak, bu işi tekrar üstleneceği yönünde. Toplantıya BESOB Başkanı Arif Tak ve yönetiminin de katılacağını öğrendik.

Sorunun çözümü ve duran site inşaatının yeniden ayağa kaldırılması için Bursa Dokumacılar Odası Başkanı Aydın Çitil’in girişim ve çabaları da göz ardı edilmemeli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X