Bursa’nın iki ilçeside tarlalar birleştiriliyor

Resmi Gazetede yayımlanan karar ile Nilüfer ve Karacabey’de belirlenen noktalarda arazi toplulaştırması ile tarla içi hizmetleri geliştirmesi yapılacak.

Bursa’nın iki ilçeside tarlalar birleştiriliyor

DERYA DEMİR PINAR

Söz konusu kararla, çeşitli nedenlerle tarımsal faaliyetleri yapmaya imkan vermeyen, dağılmış, bozuk şekilli parseller bir araya getirilerek yeniden düzenlenip modern tarım hizmetleri sürdürülecek.

Yani, çiftçinin farklı alanlardaki arazileri tek bir tarla üzerinde toplanacak. Böylece hem tarımsal faaliyetlere fayda sağlanacak hem de mazot ve zaman kaybı gibi giderler en aza indirilmiş olacak. Yeni verilecek olan parsellere yol ve altyapı hizmetleri de götürülecek.

DSİ TARAFINDAN YAPILACAK

Alınan karara göre, Nilüfer’de Karacaoba, Çatalağıl, Başköy, Konaklı, Gökçe, Çaylı, Büyükbalıklı ve Badırga olmak üzere 8 mahalledeki arazi toplulaştırılacak. Karacabey’de ise karar, Yenikaraağaç, Orhaniye, İkizce, Eskikaraağaç, Gölkıyı, Canbaz, Harmanlı, Hürriyet, İnkaya, Karakoca, Muratlı, Seyran, Subaşı ve Taşpınar’ın olduğu 14 mahalle için geçerli olacak.

Bu alanlardaki arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerini Devlet Su İşleri (DSİ) yürütecek. Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar, toplulaştırma harici bırakılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X