Bursa’nın iki köklü kurumu bir arada…

Bursa’nın en köklü liseleri Erkek ve Kız liselerinin mezunları, pilav ve mantı günlerini ilk kez birlikte kutladılar. İki lise mezunları birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra hep beraber okullarına yürüdüler.

Bursa’nın iki köklü kurumu bir arada…

HATİCE DAL

Sultan Abdülhamid tarafından ‘Bursa Mekteb-i Sultanisi’ adıyla yaptırılan ve 135. Pilav Günü’nü gerçekleştiren Bursa Anadolu Erkek Lisesi ve 86. Mantı Günü’nü düzenleyen Bursa Anadolu Kız Lisesi mezunları ilk kez birlikte kutlama yaptı.

Heykel’de bir araya gelen iki lisenin mezunları birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından okullarına yürüdüler. Mezunlar geleneksel hale getirdikleri mantı ve pilav günlerini kendi liselerinin bahçesinde kutladı.

Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği (BELDER) Başkanı Cevdet Ulu, “Biz mezunlar olarak eğitimi dert ediniyoruz. Nüfusumuzun yarısı gençlerden oluşan ülkemizin bu yüzyılda iddialı olabilmesi için tüm çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını istiyoruz. Bu doğrultuda veriye dayalı karar verme pratiği geliştiren bir sistem oluşturulmasını, öğretmenliğin profesyonel bir meslek olmasını, dezavantajlı çocuklarımıza küçük sınıflar tahsis edilmesini, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik eğitimi seferberliğinin yapılmasını önemsiyor ve temenni ediyoruz” dedi. 

YAŞAYAN EN ESKİ MEZUNUN 73. PİLAV GÜNÜ 

mezun.jpg

Okulun yaşayan en eski mezunlarından 1943 mezunu Sait Bildirenler, o tarihten bu yana 2 yıl hariç tüm Pilav Günü etkinliklerine katıldığını belirterek, bütün gayesinin döneminden arkadaşlarını görmek ve o günleri yeniden yaşamak olduğunu söyledi. Pilav Günü’ne, ağabeyi Metin Narlı adına katılan Ayşe Doğruer ise “Ağabeyim bu okuldan 1960’tan önce mezun olmuştu. Kendisi bitkisel hayatta. Onun için geldim aldım bu onur belgesini, kulağına söylersem belki işitir” diye konuştu. Konuşmaların ardından 40, 50 ve 60 yıl önce mezun olanlara onur belgeleri verildi.

BİRLİKTELİK DAHA DA ANLAM KAZANDI

Düzenlenen etkinliğin Anneler Günü’ne denk gelmesinin kendilerine mutluluk yaşattığını belirten Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Belgin Asa ise, ilk kez Erkek Lisesi ile birlikte kutlama yaptıklarını ve bugünün daha da anlam kazandığını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X