Bursa’nın iki önemli potansiyeli var

Bursa Skal Kulübü Turizm Profesyonelleri Derneği’nin eylül ayı toplantısı Rüştü Dilmen’in ev sahipliğinde Mövenpick Bursa Hotel and Thermal Spa’da gerçekleştirildi.

Bursa’nın iki önemli potansiyeli var

HATİCE DAL

Bursa Skal Kulübü Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Serdal Can, buradaki konuşmasında kulübün amacının Bursa turizmine hizmet ederek daha da ileriye taşımak olduğunu söyledi. Şehre gelen turistlerin çoğunluğun Araplardan oluştuğunu belirten Can, ‘’Bursa’nın iki önemli potansiyeli var. İlki kurumsal, iş amaçlı seyahatlerden oluşuyor. Diğer taraftan ise kültür, alışveriş, gezi için gelen bir kitle var. Yıllardır Bursa, Arap turist ziyaretleri açısından ciddi bir pay alıyor” dedi.

PAYININ YÜKSELMESİ GEREK

Dünyayı saran Covid-19 sürecinden en fazla etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini vurgulayan Can, sektörde eski ivmenin kazanılması için aşılamanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bursa’da temmuz ve ağustos aylarının iyi geçtiğini dile getiren Serdal Can, kent turizminin daha fazla geliştirilerek pastadan alınan payın arttırılması gerektiğinin altını çizdi. Bursa Skal Kulübü Turizm Profesyonelleri Derneği Onursa Başkanı Rüştü Dilmen ise, kentin turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, inanç turizminin biraz daha ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X