Bursa’nın ilk ‘yeşil sertifikalı’ oteli kapılarını açtı

Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, Holiday Inn markasıyla ilk turizm yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bursa’nın ilk ‘yeşil sertifikalı’ oteli kapılarını açtı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Yeşilova Holding, bünyesinde faaliyet gösterecek Holiday Inn Bursa City Center’ın lansman toplantısı önceki gün yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Ali İhsan Yeşilova, Bursa’nın çok hızlı değiştiğini ifade etti. Can Alüminyum firmasının yerini taşıdıktan sonra bu alanın boş kaldığına işaret eden Yeşilova, ”Buradaki arsamızı değerlendirmemiz gerekiyordu. İstanbul merkezli bir değerlendirme şirketine profesyonelce Bursa ve çevresinde bu bölgede ne yapılabilir diye ciddi bir araştırma yaptırdık. Bu arazinin nasıl değerlendirileceğini araştırdık. Sonunda otel yapılmaya karar verildi. Çünkü bu bölge için en doğru seçim otel ya da iş hanıydı. İkisi arasında tercih yapmamız gerekti ve biz oteli tercih ettik” dedi.

BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAM

Santral garaj döneminde bir çok yerel otelin bu bölgede olduğunu dile getiren Yeşilova, dışarıdan Bursa’ya gelen birinin uluslararası zincir görmesini istediklerini kaydetti.  

Yeşilova, ”Onun için de yaklaşık 1 yıldan fazla bir çaba sarf ettik. Çok kolay olmuyor gerçekten bu uluslararası zincirlerin ilişkilerini geliştirmek ya da bir yerde konuşlandırmak. Bilinen bir marka olarak Holiday Inn markasına karar verdik. 3 yıl önce başladığımız inşaat yolculuğumuzda bugün artık misafir kabul edecek hale geldik. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bu otel bizim turizm alanındaki ilk yatırımımız. Çok sıkı kontrollerle kuruldu. Otel yatırımları çok pahalı yatırımlar. Döviz hareketleri de bu yatırımı etkiledi. Planladığımız maliyetin çok üzerinde bir rakamla tamamladık” diye konuştu.

120 ODALI 4 YILDIZLI

Holiday Inn Bursa City Centre Hotel Genel Müdürü İsmail Kuru ise, otelle ilgili teknik bilgileri anlattı. Otelin İnterContinental Hotels Group’a (İHG) bağlı Holiday Inn markasıyla işletileceğini vurgulayan Kuru, söz konusu grubun 6 bin 300 otel kapasitesiyle dünyanın en büyük otel zinciri konumunda olduğunu belirtti. 

Kuru, ”Otelimiz toplam 120 oda kapasitesine sahip 4 yıldızlı bir oteldir. Gelen konuklarımıza kendilerini evinde hissettirecek konfor ve rahatlığı sunuyor olacağız. Türkiye’de açık lobi konseptini uygulayan ilk oteliz. Ayrıca Bursa’nın yeşil bina sertifikası olan ilk oteli burası. Çatıda kurulan güneş panelleri sayesinde enerjide çok ciddi tasarruflar sağlamaktadır. Arıtılan banyo suları ayrı bir depoda toplanıp kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra yönetmeliklere uygun bir şekilde elde edilen temiz su, tekrar rezervuar ve pisuvarlarda kullanılmakta, bu konuda ciddi tasarruflar elde edilmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X