Bursa’nın İnciler’i coştu bir kere! Fenerbahçe’den sonra şimdi de…

Geçen hafta Fenerbahçe’nin yenilmezlik serisine son veren Bursa Büyükşehir Belediyespor, Bellona Kayseri Basketbol’u da deplasmanda devirip üst üste 5. galibiyeti elde ederken, bu sezon 7. kez parkeden zaferle ayrılmanın sevincini yaşadı.

Bursa’nın İnciler’i coştu bir kere! Fenerbahçe’den sonra şimdi de…

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki tek temsilcimiz Bursa Büyükşehir Belediyespor’u tutabilene aşk olsun.

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışını sürdüren ve geçen hafta konuk ettiği Fenerbahçe’nin 41 maçlık yenilmezlik serisine son veren Bursa’nın İncileri 9. hafta mücadelesinde deplasmanda Bellona Kayseri Basketbol’u 83-79 mağlup etti. Bursa ekibi böylece üst üste 5 olmak üzere 9. maçında 7. galibiyetini almanın sevincini yaşadı. Ligdeki son 4 maçını kazanan Bursa’nın İncileri, tek galibiyeti bulunan rakibiyle Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

FARK 14’E KADAR ÇIKTI
Maça Cuic Merve Arı ve Doyle’un sayılarıyla başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, 3’te 6-2 üstünlüğü yakalarken, aynı oyuncuların skor katkısıyla 7’de skoru 18-9’a getirdi. İlk çeyreği 23-13 önde tamamlayan Bursa’nın İncileri, Macaulay, Merve Arı ve Duygu Özen’le 15’te farkı 14 sayıya (32-18) çıkardı. Ancak ilerleyen bölümde sayı üretmekte zorlanan Bursa Büyükşehir Belediyespor, yine de devreye 36-27 üstün girmesini bildi. İkinci yarıya Merve Arı ve Doyle’un sayılarıyla başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, bu oyunculara Cuic ve Gizem’in dış basket katkısıyla farkı 27’de 17 sayıya (58-41) çıkardı. Son bölümde Slocum ve Sventoraite’un basketleriyle fark erise de Bursa’nın İncileri, son çeyreğe 60-49 önde girdi.

SIRADAKİ GELSİN
Dördüncü periyoda ev sahibi ekip hızlı başlarken Zeynep, Williams ve Slocum’un sayılarıyla fark 33’te 1 sayıya (66-65) indi. Bitime 3 dakika kala Doyle ve Cuic ile sayılar bulan Bursa Büyükşehir Belediyespor rahatlarken, karşılaşmadan da 83-79 galip ayrıldı. Bu sonuçla üst üste 5. maçını kazanan Bursa’nın İncileri, 9. maçında 7. galibiyetini elde etti. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, 25 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 14.00’te Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde BOTAŞ ile karşı karşıya gelecek.

MAÇIN KARNESİ

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu
HAKEMLER: Yiğit Gönültaş ***, Uygar Kurt ***, İzel Deniz Pehlivan ***
1. PERİYOT: 13-23
DEVRE: 27-36
3. PERİYOT: 49-60
BELLONA KAYSERİ BASKETBOL: Slocum 17 ***, Helin Boybeyi **, Farhiya Abdi **, Meltem Topaloğlu **, Sventotaite 28 ***, Zeynep Öykü Kalbisağde 6 **, Gizem Tüzün 2 **, Williams 24 ***, Sevgi Tonguç 2 **
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Doyle 27 ***, Gizem Uca 10 ***, Merve Arı 11 ***, Cuic 21 ***, Macaulay 8 ***, İlemnur Akekgin **, Duygu Özen 2 **, Gonca Karataş 4 **, Saranda Daci **

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X