Bursa’nın kaliteli yılı

Bursa’da bu yıl kalite rüzgarı esecek. Uludağ Üniversitesi ve TSE’nin de aralarında bulunduğu kuruluşlar, bir dizi etkinlikle kaliteyi anlatacak.

Bursa’nın kaliteli yılı

Bursa’nın önde gelen 25 kurum ve kuruluşu, yıl boyunca düzenleyecekleri 54 farklı etkinlikle kaliteye dikkat çekecek. ‘2016 Kalite Yılı’ adlı proje kapsamında kapsamında birbirinden farklı konularda ‘kalite’ kavramı anlatılacak.

Konuyla ilgili Uludağ Üniversitesi Rektörlük binası B Salonu’nda tanıtım toplantısı düzelendi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burada yaptığı konuşmada, kalite kavramının 13. Yüzyılda ‘Ahilik Teşkilatı’ anlayışı ile başlatıldığına dikkati çekti.

Türkiye algısının dünya ölçeğinde daha yukarıya taşınması adına, her alanda kalite ve markaya yatırım yapılması ve buna göre stratejiler üretilmesi gerektiğinin anlatan Ulcay, “Yükseköğretimde kalite standardının yükseltilmesi adına YÖK bünyesinde kurulan ‘Yükseköğretim Kalite Kurulu’ yükseköğretime erişim ve okullaşma oranının artırılması odaklı yatay ve sayısal büyümeden nitelik ve kalite odaklı büyümeye geçişte önemli adımdır. 

Bizler de, Uludağ Üniversitesi olarak, 3. Nesil Üniversite vizyonu ve “Bilgiden Üretime, Üretimden Ekonomiye” anlayışı ile Uludağ Üniversitesi’ni hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik kalkınma hedeflerine daha yüksek katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturuyoruz” dedi.

ÖNEMLİ FAYDALAR ÜRETECEK

Bilimsel üretimin niteliğini ve akademik eğitimin kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacak adımları atarken, kent dinamikleriyle her zaman işbirliği ve istişare içinde olmaya özen gösterdiklerini dile getiren Ulcay, ”Uludağ Üniversitesi’nin destekleriyle, Kalite Birliği Derneği ve proje paydaşlarımız aracılığı ile gerçekleştireceğimiz ‘Kalite Yılı’ etkinliklerinin de kalite bilincinin toplumun her katmanına yayılması adına önemli faydalar üreteceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BURSALILARI BEKLİYORUZ

2016 Yılı Kalite Yılı projesi kapsamında yapılacak 54 etkinlik hakkında katılımcılara bilgi veren Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise organizasyonda yer alan ve projeye destek veren 25 kurum ve kuruluşa teşekkür etti. Etkinliklerin sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin farklı illerinde de yapılacağını belirten Işığıçok, tüm Bursalıları etkinliklere destek olmaya davet etti.

İŞTE DESTEKÇİLER

‘2016 Kalite Yılı’ adlı projeye, Uludağ Üniversitesi (UÜ), Kalite Birliği, TSE, Bursa Platformu, Bursa Ticaret Borsası, Rumelisiad, Veteriner Hekimler Odası, Dünya Helal Birliği, TÜİK, ULUTEK, U.Ü. İİBF, U.Ü. UKAM, İŞKUR, TOSYÖV, Yeşilay, ENVERDER Bursa Şubesi, Hayvan Hakları Derneği, Bursa Tüketicileri Koruma Derneği, TÜDEF, ULUTÜKODER, Çevrem, PERYÖN, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, BEGD, Ekonometri Topluluğu destek veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X