Tophane Meydanı’nda, Osmangazi Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara Bursa döner kebabı, pideli köfte, cantık, süt helvası, hurma tatlısı sunuldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, etkinlikte, kültürün en önemli unsurlarından birinin yemek olduğunu, bu kültürü gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak gerektiğini söyledi.
Sürdürülebilir, sağlıklı, geleneksel ve atıksız mutfağın önemini vurgulayan Özer, kentte tüm ilçelerde bir hafta boyunca coğrafi işaretli ürünlerin, yemeklerin hangi malzemelerle, nasıl doğru bir şekilde yapıldığının anlatılacağını, sergileneceğini, tadılacağını da sözlerine ekledi.
Etkinlikte, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, yöresel dans gösterisi sundu.