Bursa’nın M.K.Paşa ilçesinde ses getirecek projeler… Başkan Şükrü Erdem tek tek açıkladı

Kentsel dönüşümün öncelikle hedefleri arasında yer aldığını belirten Mustafakemalpaşa’nın yeni Belediye Başkanı Şükrü Erdem, “Sosyal belediyecilik adıyla bu işe başladık. Halkımızın ihtiyaçları yönünde projelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi. Erdem, en büyük problemlerinden birinin de personel fazlalığı olduğunu vurguladı.

Bursa’nın M.K.Paşa ilçesinde ses getirecek projeler… Başkan Şükrü Erdem tek tek açıkladı

Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL

olay.com.tr’de ‘Bursa’nın Geleceği’ programında Melis Evcimen’in konuğu olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ilçe özelindeki projelerini anlattı.

 

Yerel seçimler öncesinde halkta değişim özlemi olduğunu, CHP’nin liderini değiştirdiğini ve bunun yeni bir umut olduğunu belirten Erdem, “Ben bunun benzerini 1989 yılında yaşadım. Belediyeleri beklenmediği halde Doğru Yol Partisi kazandı ve erken seçim kararı alındı. Şimdi de AK Parti’nin dağılma süreci başlamış gibi duruyor. Büyükşehir’de Bozbey ve Mustafakemalpaşa’da biz sosyal belediyecilik adıyla bu işe başladık” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın turizm alanındaki avantajlı konumuna dikkat çeken Başkan Erdem, “Suuçtu şelalemiz var. Burası yıl içinde 1 buçuk milyon turist ağırlıyor. Bölgeyi daha da canlandıracağız. Bunun yanında orada bölgenin doğasına uygun çeşitli spor faaliyetleri yapacağız. Ayrıca Tümbüldek’imiz var. Bursa Milletvekili olduğum zamanlar orada sıcak su bulmuştuk. Fakat bu sıcak su 30 yıldır boşa akıyor. Yap işlet devlet usulüyle bölgeye bir sosyal tesis kazandırmayı düşünüyoruz. Bir de eski garajın olduğu 23 bin metrekarelik alanımızda alışveriş merkezi ve sosyal, kültürel anlamda hizmet verecek bir tesis yapacağız. Halkımızın ihtiyaçları yönünde projelerimizi gerçekleştireceğiz. Her şeyin öncesinde bir de altyapı problemimiz var. İlçemiz çukurlarla dolu, yarım kalmış altyapı çalışmaları var. Mustafa Bozbey’le görüştüm, ilçemize öncelik vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde altyapı çalışmalarımıza da hızla başlayacağız” diye konuştu.

“PERSONEL FAZLALILIĞI BÜYÜK PROBLEM”

En büyük problemlerinden birinin de personel fazlalığı olduğunu vurgulayan Şükrü Erdem, “Belediyemizin 400 çalışanı olması gerekirken şimdiki personel sayımız bine yakın. Bu arkadaşlarımızın çoğu da görevini masa başında sürdürüyor. Sahada çalışan arkadaşlarımız masa başındakilerle aynı maaşı almaktan rahatsız. Biz de maaşlardan rahatsızız çünkü ödemeleri yapamıyoruz. Bu ay borç alarak maaşların yarısını ödeyebildik. Bu konuda bir düzenleme getireceğiz. Daha öncesinde çalışanlarımızın işsiz kalması konusunda büyük kaygılarım vardı. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika müdürleri ile yaptığımız toplantıda bu konuyu dile getirdim. Onlardan biri -biz bin 500 eleman alabiliriz fakat ilçede çalışan bulunamıyor- dedi. Herkes oturduğu yerden çalışmak istiyor. En yakın zamanda getireceğimiz düzenleme ile onlara yeni bir kulvar açılmış olacak. İsterlerse Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışacaklar” şeklinde konuştu.

Bir diğer önemli konunun da Mustafakemalpa’nın deprem gerçeği olduğunu söyleyen Başkan Erdem, “İlçemizden 2 fay geçiyor ve geçmişte çok büyük depremler olmuş. Olası bir depremin kentimizde büyük felaketlere yol açacağını biliyorum. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmaları önceliklerimiz içinde. Ayrıca toplanma alanlarına da öncelikli olarak yoğunlaşacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X