Bursa’nın marka ürünü görücüye çıktı! Şimdi festival zamanı…

Gürsu Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Kültür Sanat ve Armut Festivali başladı.

Bursa’nın marka ürünü görücüye çıktı! Şimdi festival zamanı…

Haber: Hatice KAN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek olan festival kapsamında, Heykel’deki Orhangazi Meydanı’nda cuma namazı sonrasında vatandaşlara Gürsu armudu ikram edildi.

Etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, dünyanın en verimli toprakları Gürsu Ovası’ndan dünyanın her tarafına armut gönderdiklerini belirterek, “Programımıza, Ulucami’den besmeleyle başladık. Santa Maria armudunun hasadı bitti ve çok bereketli geçti. Şimdi ise Deveci armudunun hasadı başlayacak onun da bereketli geçmesini temenni ediyoruz. Santa Maria özellikle Avrupa ülkelerinden çok fazla talep görüyor” dedi.

“TARIMSAL DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”
Bursa’nın her köşesinin bereketli olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Bursa’nın ön plana çıkan sanayi yönünün yanı sıra tarım kenti olduğunu vurguladı.

Aktaş, “Tarımda çok ciddi bir alt yapımız var. Büyükşehir olarak verdiğimiz tarımsal desteklerle çok güzel rakamlar yakaladık. 2017 yılında 200 milyon dolar civarında olan tarım ihracatımız geçen yıl 569 milyon dolara kadar yükseldi. Tarımsal desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Gürsu’nun armutta Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri olduğunu dile getiren Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz ise, “Tarım ve hayvancılık bir memleketin olmazsa olmazıdır. Tarım ve hayvancılıkta bir ülke ileri değilse, o ülkenin muasır medeniyete ulaşması mümkün değildir. 100 bin ton üzerinde üretim yapıldı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X