Bursa’nın markası yeni yüzüyle dünya pazarında!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın marka ürünlerinden deveci armuduyla ilgili yeni gelişmeyi köşesine taşıdı…

Bursa’nın markası yeni yüzüyle dünya pazarında!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da seçim atmosferi giderek yükseliyor ama siyasetin dışında başka güzel işler de yapılıyor.

Örneğin;

Gürsu ilçemizle özdeşleşen meşhur deveci armudunun artık kurusunun da vakumlanmış küçük paketlerle dünya pazarına sunulmaya hazırlandığını görüyoruz.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık yeni ürün için, “Türkiye’nin armut bahçesi Gürsu’dan yepyeni bir tadı tüm ülkemize ve dünyaya duyurmak üzere lezzetli bir girişimin eşiğindeyiz. Dünyaya nam saldığımız armudun kendisi kadar kurusunda da iddialıyız” demiş.

AR-GE çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Işık’ın ilçesi ile anılan deveci armudu için böylesi bir girişimde bulunması üreticiyi de mutlu edecektir. Zira, hem kendisi hem dondurulmuşu hem de kurusu ile artık deveci armudu 12 ay tüketilebilecek bir ürün haline dönüşmüş oluyor.

Bursa’ya has ürünlerimizin coğrafi işaretleri alınarak sahiplenildiğini biliyoruz. Gürsu Belediyesi de bu son hamlesiyle deveci armudunun etinden, sütünden her şeyinden faydalanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X