Bursa’nın o ilçesini drone’lar gözetliyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde Osmangazi Belediyesi Zabıta ekiplerinin drone’lar sayesinde yol kenarlarına moloz atıkları bırakanları havadan izlediğini kaleme aldı.

Bursa’nın o ilçesini drone’lar gözetliyor

Aydın, gelişmeyi köşesinde şu ifadelerle aktardı:

Türk mühendislerinin hemen her gün değişik bir versiyonunu ürettikleri drone teknolojisi, savunma gözlem ve taarruz türlerinin ardından yerel yönetim hizmetlerinde de artık aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Sınırlarımızın içinde ve dışındaki bölücü teröre vurulan darbede ve kardeş ülkelerdeki kullanımlarda silahlı ve silahsız İHA teknolojilerinin gücünü tüm dünya izledi.

Şimdi artık bunun belediyelerce denetim ve tespit amaçlı kullanımı da yaygınlaşıyor.

Dev metropollerin havadan kaçak yapı takibinde ve şehirlerarası ve kent içi trafik akışını izlemede de kullanılan drone’lar şimdilerde izinsiz moloz dökerek çevreyi kirletenlerin tespitinde önemli rol üstleniyorlar.

Bir ayağı geçtiğimiz aylarda Bursa‘da gerçekleşen TEKNOFEST‘te, kentimizden bir firmanın çok katlı yapılarda meydana gelen yangınlara müdahale amaçlı yeni bir drone aparatı geliştirdiğine şahit olduk.

Giderek bunun belediyeciliğin tüm alanlarına yaygınlaşması sevindirici.

Geçenlerde de Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bu teknoloji sayesinde yol kenarlarına moloz atıkları bırakanları havadan izleyip, anında müdahale ettiklerini fark ettik.

Haberi görünce, artık bu teknolojinin kent suçlarının caydırıcılığında da etkili olabileceğini düşündük.

Zabıta ekiplerinin kısa bir eğitimin ardından kullanmaya başladıkları drone’lar sayesinde kentlerimizin düzen ve tertibinin sağlanmasında önemli bir işleve sahip oldukları anlaşılıyor.

Toplu yaşam kültüründen nasibini alamamışların basit ve küçük çıkarlar için kuralsızlığa yeltendiklerinde tepelerinde işte bu teknoloji kendilerini tespit edecek.

Ardından da şehri kirletmenin ve toplu yaşam düzenini bozmanın ağır mali bedellerine maruz kalacaklar.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bu tür gelişmiş teknolojileri belediye zabıtasında daha evvel de kullandırdığını biliyoruz.

Zabıta memurlarının yakasına takılan kameralar, denetimlerde iki tekerlekli hızlı ulaşım sağlayan cıncır adı verilen elektrikli araçların kullanılması, Osmangazi Zabıtası‘nın gelişen teknolojiye ayak uydurduğunu gösteriyor.

Bunun hemen tüm belediyelerimize yaygınlaşması için bakanlıklarca teşvik edici yasal düzenleme ve mali destek sağlanmalı.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X