Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’nın o ilçesini sel ve dolu vurdu! Hasar büyük…

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu yağışı, tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı. Özellikle Cihadiye Mahallesi kırsalında bulunan binlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur

Edinilen bilgiye göre, aşırı yağış sonrası oluşan su baskınları nedeniyle Cihadiye Mahallesi başta olmak üzere Barcın, Yolören, Söylemiş ve çevredeki bazı kırsal mahallelerde tarım alanları zarar gördü. Cihadiye köyü kırsalında yaklaşık 5 bin dönümden fazla ekili alanın etkilendiği bölgede, tohumluk mısır, bezelye, biber, fasulye, ayçiçeği ve çeşitli tarım ürünleri sular altında kaldı.

bursanin o ilcesini sel ve dolu vurdu 07f6d8323907

Bölgede üretim yapan çiftçilerden Mesut Durak, yaşanan felaketin boyutuna dikkat çekerek, “Yaklaşık 5 bin dönüm arazinin bulunduğu bölgede 3 bin dönüme yakın alan tamamen sular altında kaldı. Bezelye, fasulye, biber, mısır ve ayçiçeği ekili alanlarımız büyük zarar gördü. Yağışın ardından tarlalarda ciddi kayıplar oluştu” dedi.

bursanin o ilcesini sel ve dolu vurdu 6df5c1f478e1

Bir diğer üretici Mücahit Sevim ise “Bulunduğumuz bölgede yaklaşık 17 dönümlük arazinin yarısından fazlası sular altında kaldı. Komşularımızın çiftliklerindeki hayvanlar da olumsuz etkilendi” ifadelerini kullandı.

bursanin o ilcesini sel ve dolu vurdu 75d9ce2c066ebursanin o ilcesini sel ve dolu vurdu 4c4b9866c394bursanin o ilcesini sel ve dolu vurdu 292da5470750bursanin o ilcesini sel ve dolu vurdu 971c8a0d0f90


Avatar Seç KAPAT
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, 150 yıllık çınar ağacının devrilmesi sonucu park
Sıradaki Haber Bursa’da 150 yıllık ağaç böyle devrildi