Bursa’nın parlayan ilçesi Kestel! Burada ekmek hala 1 lira…

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçesindeki kabul değişimini anlattı… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın da bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın parlayan ilçesi Kestel! Burada ekmek hala 1 lira…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün Olay Medya’da Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ı ağırladık. Tanır ile Olay’ın internet portalında da Kestel’i konuştuk.

Kestel son dönem kabuk değiştiren bir ilçe oldu. Tanır ile konuşurken laf lafı açtı. Örneğin; dar gelirliler için 1 liraya ekmek uygulaması bize göre başlı başına bir sosyal yardım projesi.

Belediye fırınında üretilen bu ekmekler için yarın Başkan Tanır ilçedeki bin dönüm alana buğday ekecek. Böylece, fırındaki ekmeklerin buğdayını da belediye kendisi üretecek.

Keza, Meydan Kestel projesi de ilçeye başka bir hava katacak. 330 araçlık otoparkı bulunan meydan tamamıyla ilçe halkının kullanımına sunulacak ve üzerinde ticari ünite yer almayacak.

Kestel’de sokak hayvanları için de son derece konforlu bir barınak kurulmuş. Başkan, şimdi bunun ikinci etabına hayvan otelini de ekleyeceklerini açıkladı.

Tanır ayrıca, ilçenin önemli sorunlarından biri olan hava kirliliğinin önlenmesi konusunda da harekete geçmiş. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ilçeye 2 yeni kirlilik ölçüm istasyonu kurulmuş. Başkan Tanır, programımız vasıtasıyla bir kez daha ilçedeki sanayicilere bacalarındaki filtreleri çalıştırma çağrısı yaptı.

Tanır, Kestel’de kadınlara özel Çilek Sosyal Yaşam Merkezi, gençlere dönük millet kıraathanesi ve kütüphanesini de hayata geçirdiklerini kaydetti.

İlçede satın aldıkları zirai drone ile tarım alanlarının ilaçlanması için çiftçiye destek olduklarını belirten Başkan Tanır, sosyal yardımların hem ilçedeki yoksullara hem de Balkanlardaki gönül coğrafyasına uzadığını altını çizdi.

Belediyenin elektriği Kayacık’taki GES’ten

Başkan Tanır ile konuşurken sevindirici bir bilgi daha aldık.

Dünyanın enerji krizi yaşadığı bir dönemde Kestel Belediyesi artık elektrik ihtiyacını Kayacık Mahallesi’ne kurduğu 1 Megawatlık güneş enerji santralinden karşılıyor.

Başkan Tanır bu bilgiyi gururla paylaştı.

Santralden elde edilen elektrik enerjisinin, belediyenin tüketiminin tümünü karşıladığını ve elektriğe para ödemediklerini anlattı. Üstelik, santral şimdiye kadar kendi yatırım maliyetini de çıkarmış.

Yerel yönetimlerimizin böylesi moral veren projelere ihtiyacı var. Kimi belediyeler envanterlerindeki kurulu santralleri satarken, Kestel’de bunun gelire dönüşmesini akıllı bir adım olarak görüyoruz.

Zira, elektrik giderlerini karşılayamayan işletmelerin bir bir kapanmaya başladığı dönemde böylesi yatırımların önemi şimdi daha iyi anlaşılıyor. Tanır ve ekibini bu nedenle biz de bir kez daha kutluyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
4 adet yorum var

4 adet yorum var

  1. Gerçekten ihtiyaç sahipleri tespit edilip ekmek almaları saglansaydi keşke. İhtiyacı olan olmayan herkes alıyor. Gerçek ihtiyaç sahipleri belki de alamıyor. Çünkü çıkan ekmek sınırlı sayıda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X